Skip to main content

Mababycouture

Hye





Mababycoututure ada menjual bermacam macam jenis keperluan baby yang dibuat dari MINKY FABRIC  dan COTTON FABRIC. Harga yang ditawarkan sangat berbaloi dan murah. Jahitan yang kemas dan rapi akan membuatkan anda puas hati.


Bermula dari hobi menjahit untuk anak, kemudiannya bertukar menjadi sumber pendapatan. Handmade with love gitttteeeewwwww.


Antara yang sangat mendapat sambutan hangat adalah HOODIE BABY BLANKET dan MILKY BLANKET.



hoodie baby blanket

cool kan??
corak sangat cantik dan kain sangat selesa.


bahagian dalam yang lembut dan selesa.








Hoodie Baby Blanket :
Size - 41 inch (width) x 20 inch (height)
Price - RM 70 (exclude postage)



Minky Blanket :
Size - 40 inch (height) x 30 inch (width)
Price - RM 60 (exclude postage)

selesa dan sure anak-anak akan suka..








ni pun antik-cantik gilllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
kain kualiti best..
jahitan kemas..

design yang digunakan sangat sangat nampak cool dan comel-comel.


Baby Binder :
Size - 21 inch x 6 inch
Price - RM 8 per piece, RM 76 for 10 pieces (exclude postage)



**All of them made from 100% cotton fabric + minky fabric.


~~~~~~~~~~~~~~~~


Amacam??
berkenan kewwww??
hahahaha

serius cantikkan kan..
nest projek insyallah mababycouture akan buat baju kurung dan dress untuk kanak-kanak pula.



untuk pembelian barang-barang di atas,boleh ke :-


Founder : Rosmaizah (Rose)
Phone / Whatsapp : 012-5325872
Facebook :  Rose Maiza
Instagram : @mababycouture


100% trusted seller.
so jangan risau ye untuk beli secara online dari akak rose.
Aku dah friend dan pernah berurus niaga dengan dia. So memang orang yang boleh dipercayai. 
:)



bye.









 For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com




Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi