Skip to main content

Bisnes apa yang aku nak buat..........


Hye


Dah masuk minggu ke 3 aku duduk rumah jadi surirumah yang nganga saja..hewhewhewhew.. Serius rasa gabai...biasa ada keja yang aku kena buat..pastu dah jdi rutin buat keja rumah laju2,layan anak laju2..


Sekarang semua keja rumah aku buat slow n steady gittewwwww...sebab dah xada bisnes sendiri..byk gila kot masa terluang.

Rasa pelik juga bila asyik nampak atasrakcollection dekat wall aku hahahaha.. Rasa pelik sebab bukan aku y dok update dia..gitteeww


Now aku cuma niaga kecik2...pastu tolong intan sikit2..


Aku tengah pikir nak bisnes apa plak lepas ni... Haritu dah ada idea...tapi mcm xkonpiden plak nak run idea tu...

Sementara ni aku ingat nk rest dulu kot...tunggu ilham yang betul2 datang...huhuhu


Tak risau sangat sekarang sebab belanja banyak jimat sejak pindah.

Kereta pun dalam proses nak jual..siapa nak beli hilux auto,grey colour,mileage 90k++,tahun 2011..boleh call 0126139394 atau whatsapp.Nak jual RM73K(boleh nego). Kereta hilux ni aku mmg just guna utk angkat barang niaga ja..xada angkt or guna utk keja2 berat ka hapa..










Belanja Adelia pun sekarang dah xkeluar banyak macam dulu..sebab susu formula dah xminum..pampers pun sebulan++ tahan sebab dah kurang minum susu..kalau tidak belanja Adelia saja dalam Rm300++(susu+pampers)..sebab biasa apak dia akan beli 8pek susu dengan 2pack pampers gitu..


Sewa rumah pun dah murah. Sebelum ni Rm650..sekarang Rm380 ja.. Huhuhu.. Internet astro semua xpakai dah.. Jimat banyak uolllll..


So tenang juga la hati aku ni walau dah xdapat nak tolong Eli mcm sebelum ni.. Sebelum ni kalau apa2 xcukup..aku tolong tambah..gitteeeewww la selama kawen ni..kalau aku kena tambah melebih2 Eli akan ganti balik once dia dah dapat gaji..sbb aku kira dia hutang kahkahkahkah..


Cuma sekarang aku dah xboleh la nk shopping macam kena rasuk hahahaha..semua kena jimat.


Sini yang bestnya barang basah barang kering murah kaw2 wei.. Ikan segar2..udang sotong ayam semua elok2..kalau makan kedai pun murah gila tau..

Haritu kawan eli belanja makan satay 50cucuk,soto semangkuk,nasi ayam kukus sepinggan,nasi ayam sepinggan,4jenis air... Rm50 ja uollllll...

Pastu aku dengan Eli pernah makan kedai abe abe siam ni.. Nasi putih 1,paprik daging,telur dadar,tomyam,kerabu pelam,2air..Rm14 ja.. Hahaha..gila murah..xcaya aku tau..


Sini ikan siakap saiz sederhana comel2 tu Rm6/sekor...ikan elok mata fresh..baru angkat naik dari laut.. Ikan termenung lagi la murah...fresh plak tu.. Sukkkkaaaaa gila aku tau kalau p shopping barang basah..


Semoga tahun ni,tahun yang baik untuk kami suami isteri. Semoga rezeki Eli murah sebab banyak bersabar dengan perangai aku. Amin.



Bye.


For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim