Skip to main content

Review Movie : The Hundred Foot Journey (2014)

Hye,


rating cerita ni 7.4/10.

cerita dia pasal hobi..pasal buat benda yang kita suka dan minat.
cerita ni ringan ja..
aku dah tengok 3x..

janz yang suruh tengok cerita ni..
cerita ni baru lagi..
tapi dah keluar yify


~~~~~~~~~~~~~

cerita dia pasal 1family india yang travel jauh ke  France untuk buka kedai makan dan mula hidup baru sebab kedai depa dekat India kena bakar.


Kadam nama apak depa..
Hassan plak anak lelaki pada Kadam ni..
Kadam ni suka memasak,bini dia pun suka masak..tapi bini dia mati dalam kebakaran tu
bini dia juhi chawla ok..


Dalam 5orang anak dia,yang betul minat masak cuma Hassan saja..
Hassan banyak belajar masak dari mak dia..


bila dah mak dia mati,dia dengan apak dia la yang berkobar2 nak truskan apa yang mak dia tggal.


travel p France.
tengah dalam perjalanan nak sampai France,kereta depa rosak,so ada la sorang minat France yang cantik ni tolong depa..
tumpangkan depa dekat rumah dia..


esok pagi tu,Kadam ni jalan la kaki p ronda2 dekat 1buah restoran yang dah buruk gila..
Hassan pun ikut la apak dia..


depa masuk dalam restoran tu,memang buruk..sebab restoran tu dah kena tinggal dah lama..
dah bertahun2 kena tinggal..


apak Hassan ni tengok ja restoran tu,terus dia nak beli.
tiba2 mai la sorang perempuan ni dekat restoran tu..
cakap depa boleh didakwa sebab pecah masuk restoran tu..


En.Kadam ni terus cakap dekat perempuan tu kata dia nak beli restoran tinggal ni..
perempuan tu macam terkejut la..
sebab kalau ampa tgk pun,memang nampak macam family Kadam ni jeneh orang xdak duit..
pakai lekeh ja..
kereta buruk..

Pastu en,Kadam ni dia suka tawar harga barang..
apa saja barang yang dia nak beli..dia suka bargain..


pastu perempuan tua ni sindir dia
"saya dgr semalam encik ada minta diskaun dekat hotel yang encik nak tidur??"


pastu en.Kadam yang power ni balas dengan bergaya sekali
"
HAHAHAHA
puas hati aku bila kadam ni cakap yang minta diskaun bukan sebab miskin..
tapi sebab..dotdotdot


yang Hassan dok ajak ayah dia blah sbb dia pun ingat ayah dia xmampu..


LAST,en.Kadam ni beli gak restoran ni..
dan mula running bisnes dia..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Perempua dekat atas tu nama apa ntah..lupa plak..
dia ni owner restoran 1bintang berdepan dengan restoran yang en.Kadam ni beli


dia macam gelabah la..
takut persaingan..


yang si Hassan plak dok teringin nak p keja dekat restoran perempuan tua tu..


~~~~~~~~~~~~~~~

Depa pun macam fight la sesama depa..
hg penaya aku..
aku penaya hg..
gittewwww



llllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaassssssssssstttttttttttttttttttt sekali,
depa baik..
Hassan ni jadi chef yang berjaya...



Ending dia best..

tengok la..
p download..
tobat best..


movie ni based on novel.
novel dia pun tajuk sama macam movie..
try cari buku dia..
mesti lagi best..


sekian.
terima kasih!.


bye.

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi