Skip to main content

Pindah Rumah Paling Azab Pernah Aku Rasa.

Hye,


Settle dah 9trip ulang alik dari Sepang ke Banting. 9trip weeiiiiiiiiiiii ulang alik. fuhhhhhh... kami start angkut barang hari Sabtu malam dalam pukul 10. Hantar Adelia ke rumah SIL dulu..pastu p makan kenyang2 baru start angkut barang.


     
ni petang ahad..trip ke 6 gitu... gila azab... sabtu tu dari jam 10malam sampai ke 8pagi baru tidor..tu pun dedua gagah tidor gak... Adelia kami biaq ja dekat rumah SIL..



Kami memang plan ambil lori dalam 5tan gitu..nak jadi cerita lori yang kami booked tu stuck dekat pantai timur tak boleh balik... frust gak la...sbb kalau ada lori senang..


aku sms semua no lori yang aku dapat dari google,kebanyakkan tinggal lori2 kecik ja..dan depa cas mahal nak mampoih!!! ada yang cas 1tan lori Rm200 tanpa pekerja...dan RM200 tu untuk 1trip..wadafak! Ada yang cas 1tan lori 3pekerja Rm380/trip. makanya baiklah kami azab badan dulu dari azab duit hahahaha



malam b4 angkat barang pekena nasi putih,tomyam,kailan dgn telur dadar dulu..dalam pukul 3pagi gitu singgah mamak pekena roti canai sorang 2keping..


hari sabtu tu ketai kawan eli tolong..dia tolong sampai pukul 5pagi gitu.pastu aku sambung lgi dengan eli ja..ahad,just aku berdua ja dengan eli..ketai bz kena p kenduri...


memula b4 pindah rasa barang mcm sikit ja,bila longgok2...mak ai..belambak..Barang mainan segala mak nenek Adelia punya dah 1trip..padahal banyak gila kot mainan dia yang dh dibuang...sabaq jala..



ahad tu singgah makan dekat banting..

nasi ayam penyek...nampak sedap..tp bila makan,rasa kosong...sambal kosong..dengan xpedas... huhuhu..



isnin malam last trip, angkat moto... tinggal adelia dekat SIL,singgah makan n terus buat keja..kalini apan pun ada...ketai pun ada...


terima kasih banyak2 dekat ketai...ketai ni manusia yang selalu ada time aku dengan eli susah hehehe..terkunci pintu..terlupa kunci...mesti dia la yang akan mai tolong kami... tq tai..jasamu di kenang..


tq gak dekat apan..dekat SIL sebab tolong jaga Adelia....



internet masih xada...hf masih jahanam..so hidup terus jadi macam zaman 70an hahaha..


bye.
























, For Events, Review/shoutouts, Advertorial & Advertising kindly contact me at safiyyahosman@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim