Skip to main content

Konjac Sponge Dari Skin Device - 100% natural vegetable fibre (Must Try!!)

Hye,

assalamualaikum..







Pernah dengar tak pasal Konjac Sponge???
aku pun 1st time dengar...
padahal sponge ni dah femes lama..

Sponge ni dari akar pokok Konjac.
kelebihan akar pokok konjac ni salah satu dia boleh mencuci liang roma kita yang tersumbat sebab minyak atau blackhead/whitehead.


Best kan??
murah plak tu..
RM18 ja..



ada beberapa jenis.
yang Natural tu xada bahan tambahan.
yang lain ada bahan tambahan.
setiap jenis ada kegunaan masing-masing.
Paling terbaru konjac warna lavender.






Sebelum guna span ni kita kena rendam dengan air suam biar dia kembang..
dekat span ni ada tali siap.
so lepas guna,gantung untuk keringkan...


1ketul span ni,tahan 2-3bulan..nak guna lebih dari 2-3 bulan pun boleh..tapi better untuk kebersihan..guna setakat yang disyorkan saja..


kalau google,memang banyak gila testi pasal konjac sponge ni tau...
ramai cakap blackhead depa hilang..
ioll pun xsabaq nak guna..
hehehe



apa beza cuci muka dengan tangan dengan cuci muka guna sponge konjac ni??

beza dia memang bannnnnnnnyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk gila!!tapi ioll list 2ja yang penting.

1.sponge ni dia akan cuci bersih kawkawkaw kulit muka kita sebab permukaan dia yang bertektur tu..orang panggil apa.. deep clean gitteww,. sebab tu sapa yang ada masalah kulit berminyak,blackhead/whitehead bersepah memang disyorkan cuci muka guna span konjac ni..


2. Kulit muka kita bebas dari kena kuku,sebab sangat tak bagus untuk kulit muka kalau kita guna kuku untuk picit blackhead/whitehead dekat muka..hindarkan habit guna kuku untuk buang blackhead.whitehead  ok..pls guna sponge yang bagus ni..

Ni antara Feedback dari orang yang dah pakai dan cuba konjac sponge ni.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


lagi bertambah best,sponge ni 100% natural.
just tambah ja pencuci muka atas span ni,n cuci macam biasa..

serius,memang berbaloi wei guna konjac..
kalau hidung jenis gerutu sebab blackhead ..pakai konjac memang boleh rasa la perbezaan dia..
kalau kulit jenis jerawat ruam kecik2 tu kan..lagi la elok pakai konjac ni untuk cuci muka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~


Selain konjac sponge ni,
ada macam-macam la skin tools yang dijual dengan harga yang berpatutan tau..
berbaloi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~


so aku kenalkan seller yang memang boleh dipercayai 100% ,so uoll tak yah risau kena tipu ka apa..
beli dan gerenti akan dapat barang yang di order. Boleh juga nak beli borong.


terus ke page bisnes dilla.nuramira




selamat mencuba!





Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim