Skip to main content

Tomato & Mushroom Italian Pasta Sauce Papa Alfredo THOOORRRRBBBAAAIIIIKKKKK.

Hye,

disclaimer : Bukan iklan berbayar. Review atas pembelian diri sendiri.



Aku dah cuba banyak brand untuk pasta sos,setiap bulan memang wajib beli kalau habis,sebab setiap bulan aku dengan Eli akan makan dan masak pasta.

Lama juga kami maintain guna sos pasta dari Kimball.
sampai la Eli saja-saja nak try sos pasta dari Papa Alfredo..


1st time guna dan masak,
rasa WOOOOWWWW!!
serius sedap!!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kalau sebelum-sebelum ni if ambil Tomato & Mushroom flavor,hg xakan dapat jumpa tomato or cendawan tu dalam sos tu..kalau jumpa pun seciput kecik-kecik..makan xrasa pun kata tu cendawan.


tapi kalau dalam sos pasta Papa Alfredo ni,hg boleh jumpa segabak besaq!hg gigit n rasa cendawan tu,cendawan tu hg boleh jumpa merata2 dengan mata kasar!HAHAHAHA
gila hg aku suka tahap gaban kot!!


kami laki bini memang dah jatuh cinta...xakan tukaq dah dengan sos pasta brand lain..
hewhewhewhew



HALAL.

ada code E330..
bukan semua kod E babi ye..
untuk kod E330 ni adalah halal




dan bila baca dia punya ingredients, lagi bertambah yakin..
dan sos pasta ni SUITABLE FOR VEGETARIAN.


~~~~~~~~~~~~~~~


Sos pasta ni 100% tomato..
so memang rasa masam tu % tinggi la..
tapi sedap!
hehehe



nampak..
besar tu cendawan..
boleh nampak juga bawang putih..bawang merah..
kalau makan memang rasa la bila gigit...


puas hati..
sangat puas hati..

jimat dari beli cendawan..
kalau masak,tambah bawang sikit ja..
habuan nak menumis dengan daging..


harga tak silap dalam RM13-RM15 sebotol,dah tak ingat plak harga..
680g..



so,selamat mencuba!









Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi