Skip to main content

Review Movie : The Purge Anarchy (2014)

Hye,



Rating movie ni 6.5/10.
macam biasa,semestinya aku download utk layan dkt tv dengan Eli.
cerita hardcore mcmni layan berdua baru syok.


Cerita dia pasal dekat Amerika..
akan ada 1mlm dlm setahun yang rakyat dia boleh buat apa saja kejahatan..

Malam tu ambulan ,polis bomba semua diberi cuti dan xpayah bertugas.

Rakyat dia malam tu boleh buat apa saja tanpa takut dia tangkap atau didakwa..

Hg nak bunuh org?boleh.
hg nak bakar bangunan??silakan..
hg nk rogol org??boleh..

Apa ja benda jahat..buat la..
Rakyat2 yang xmau keluar malam tu,dinasihatkan duduk rumah diam2..

Andai kata budak2 or org2 yang join purge tu pecah masuk rumah hg..hg kena redha ja..xboleh minta tlg apa2 ..

Gila kan??
Mmg gila babi..

~~~~~

Cerita dia mcmni..

Ada sorang mamat polis yang berniat nak balas dendam atas kematian anak dia..

Pada masa y sama,ada 2anak beranak yang terpaksa berdepan dgn anggota swat bersenjata y pecah masuk rumah depa malam the purge tu..

Pada masa y sama juga,ada 1kapel yang kereta rosak tepi jalan beberapa jam sebelum start malam gila tu..

So ada 5org baik yang terpaksa survive utk hidup.


Dan ada 4 5 6 7 8 9 10 org jahat yang join the purge malam tu.yang ligan 5org baik ni..

Ada antara group jahat tu,join purge tu utk duit..ada y mmg nk membunuh dan buat kerosakan..

Orang kaya2 pun join..tapi depa join secara tertutup.

Sepanjang cerita ni dada aku mmg berdebar2 oi..
takut!

~~~~~~~~~

Beberapa jam b4 malam gila tu start,polis ni dia keluar naik keta dia..dia round nk p rumah pembunuh anak dia tu..

Dalam pjalanan,dia terjumpa 2beranak yang tgh kena tahan dgn anggota swat..antara swat or askar kerajaan la..

Kiranya askar/swat ni pun join malam gila tu..depa power sbb depa guna pistol gila babi punya canggih..transport pun canggih..

Kiranya kerajaan amerika sdri pun join malam tu..

~~~~~

Polis tu turun dari keta n tolong 2beranak ni..bunuh askar/swat tu..n rembat senjata2 yang ada dalam trak depa..


Kapel 2org yang keta rosak tu plak,lari gila2 dari 1geng bertopeng ni..
geng bertopeng ni join malam tu utk dapatkan duit ja.

Tapi kapel ni lepas lari dan seludup masuk dalam keta polis tu..so jadilah depa 1geng..

~~~~~~

Depa lari p rumah kawan pada pmpn negro 2beranak tu..sbb pmpn tu janji dgn polis tu kata nk bg keta dekat polis tu sbb keta polis tu dh rosak kna tembak..


Dah smp dkt rumah kawan pmpn tu,rupa2nya pmpn negro tu bohong..kawan dia sebenarnya xda keta pun..

Polis ni mcm frust la..
so dia nak blah..

Tgh dia nk blah,kawan kepada negro ni kena tembak dgn adik sendiri..

So depa pun lari..
Tgh2 lari depa masuk perangkap geng2 pakai topeng tu...

~~~~~

Depa dijual kepada org kaya2 yang join the purge tu ..

Kiranya depa dijual utk jdi mcm binatang..
org2 kaya ni akan buru depa n bunuh depa..

Depa kena masuk dalam 1kawasan gelap gelita..depa kena survive la dlm tu..

Org2 kaya ni plak mburu smbl pakai spek versi malam tu..y detect haba bdan tu..

Org2 kaya ni boleh pilih depa nk mbunuh guna apa..guna pistol?..guna pedang?..gna kapak?..ikut suka..


~~~~~~

Last skali,polis ni hero..
last sekali happy ending..


Hehehehe..


Tengok la wei..bestt.. 
memang layan..


Dasyat xdasyat la org kaya n kerajaan..
bila ada duit..kerajaan pun jdi balaci org kaya tau..


~~~~~~

Kalau la ada betul2 purge gini..mampus oi..
takut gila kot..
nk tggu sampai pagi..
memang rasa mcm dunia nk berakhir la..

~~~~~~

Sebelum ada y bertanya,aku donlod certa ni gna website yify..

Tq.


Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim