Skip to main content

Movie Review : The Painted Veil

assalamualaikum..




The painted veil..
rating 7.5/10..

so macam biasa,rating tinggi aku download..


cerita dia pasal sorang perempuan yang mak dia asyik la suruh dia kawen...
so dia kawen dgn sorang lelaki yang keja bahagian lab check2 pasal virus segala..
mcm doktor gak la..


dia kawen tanpa perasaan cinta..
laki yang dia kawen tu pulak memang jatuh cinta ke dia pandang pertama...


dah kawen dalam beberapa bulan macam tu..bini dia..curang dengan sorang lelaki yang terpengaruh juga..curang tahap dah having seks..
sampai la dedua kantoi dengan laki pmpn tu..


tapi laki dia relax,xceraikan bini dia pun...
sebab dia sayang...

dan laki ni tau scandal bini dia tu buaya darat..
so bila bini dia minta cerai,laki tu suruh bini dia p jmpa buaya darat tu ajak kawen..if buaya darat tu nak kawen,dia akan ceraikan..
kalau x,dia nak bini dia ikut dia p duduk dekat pendalaman china..


so bini dia p jumpa laki tu untuk suruh laki buaya darat tu
pmpn ni ajak laki buaya darat ni kawen n pmpn ni suruh buaya darat tu ceraikan bini dia..


tapi buaya darat tu mati2 xmau ceraikan bini dia..
so pmpn ni macam frust gila..dan dia setuju ikut laki dia hidup dekat pendalaman china tu..



~~~~~~~~~~~~~

laki dia kena p china untuk settlekan masalah taun..
depa laki bini pun p la..
hidup dekat sana macam orang asing..tak tidur sekali ..
memang macam orang asing la..


~~~~~~~~~~

last sekali,depa macam suka sama suka..
jadi macam orang bercinta..
sampai la laki dia sakit sebab kena taun dan mati...


part laki dia nak mati tu sedih gila..
time tu dia dah memang cinta gila-gila ke laki dia..
dan dia pregnant...


~~~~~~~~~~~~

dia pun balik ke tempat asal dia dan hidup sebagai single mother..
dapat anak sorang,lelaki.


last sekali,dia hidup dengan anak dia dan kenangan dia dengan bekas suami dia..

~~~~~~~~~~


cerita ni best..
atas tu aku cerita ringkas ja..

berbaloi la tengok..
cerita ringan dan slow sikit..
tapi xboring..


macamana dia n laki dia survive duduk dekat pendalaman tu..
macamana depa cuba untuk jadi rapat balik..
best ah!


hero hensem..
heroin pun segak..


~~~~~~~~~~

aku tengok cerita ni sebab aku baca review dari blog JUMIE. syok kalau baca review dari blog dia..meronta2 wei nak donlod..hahahah

byk gak movie aku tgk hasil dari review dia..
lain2 aku tgk sbb eli cakap best n kawan2 ckp best..


tq.
bye!

Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim