Skip to main content

Dinner Di O'oi & Comrades Mansion,Ipoh.

assalamualaikum.

*gambar cilok dari facebook ooi n comrades mansion*


Hari Khamis time gerak balik kampung,kami singgah kedai makan o'oi dekat Ipoh. saja nak try makan sebab dah lama plan nak singgah,xsinggah2..Eli pun plan nak gunting rambut sekali.

*Ooi dengan bini dia antara anak muda yang berjaya gak dalam bisnes..*


kami sampai Mansion Ooi jam 9.30malam gitu..
dalam kereta aku dah cakap dekat Eli,
"nanti mesti Adelia xsenang duduk...."


Adelia sekarang dah xobses dengan itik,sekarang kemana pun bawa bear rembat dari sepupu dia..

xsampai seminit..
tinggal bear ja dekat kosi..



sampai-sampai,ada 2meja penuh..kami lepak meja kecik molek..
saja pilih meja tu sebab senang Adelia nak duduk bangun duduk bangun


duduk n terus order.

-chocolate ais
-teh botol
-coke
-spaghetti bolognese
-spaghetti oglio olio
-fries

xsampai 15minit tunggu,makanan sampai.



spaghetti bolognese sampai.
Eli punya.
abaikan tangan yang xsabaq2 ittewww

Menu ni RM12-RM12.90  gitu..
rasa memang AAA..
sedap weh..sebab kuah pasta tu likat..
jadi berat..
sedap ah!
wajib try..

aku makan 2suap,kesian plak nak makan lebih2 
ikut hati memang nak sapu sama naik dengan Eli ja..
hewhewhew

tapi sebab respek makanan tu makanan dia,ras dalam iman jala..
tapi memang sedap.




kentang goreng ni saja order kosong,kot2 Adelia nak..
tapi nan ado..dia makan 3batang ja..
dia semangat nak main ja..

Harga RM4.50-RM4.90..lupa gak harga betul dia..
tapi range harga tu la..
selamba wei..jenuh nak kayuh makan sampai habis.



ni aku punya..
spaghetti oglio olio..
SEDAP NAK MAMPUS!!!

serius sedap..
banyak kedai western aku pernah try..
tapi yang ooi mansion ni punya yang terbaik selepas dome.

rasa pedas dia..
rasa berat pasta dia..
rasa udang dia terbaik..

bila hg makan udang tu..rasa udang tu macam meletup2 dalam mulut hahaha..
maybe sebab udang tu dia masak bagi garing2..
ish sedap ah!

xberminyak tu yang best..sebab kebanyakkan buat jeneh minyak segelen..
dekat sini minyak dia just nice,xberlinang pun..so xrasa muak..
rasa semua cukup..
1suap dengan 1udang dalam mulut..
memang best!

aku bagi eli makan spaghetti ja..udang NO.hahaha
Eli pun ras 2sudu gitu ja..
xboleh lebih2..haha


harga RM14 gitu...


wajib try kalau p makan sana.

~~~~~~~~~~~~~~~~

*gambar cilok dari facebook ooi n comrades mansion*

masa aku p tu,dinding tu maintain,cuma sofa tu dah ubah letak lain,dekat situ depa letak kerusi untuk orang duduk makan.

deco dah banyak berubah,xsnap gambar pun..
tapi deco dia memang sempoi..
semua barang lama-lama..

Adelia dia punya excited nak kenjah tu xdapat nak tahan..
sabaq jala..


nampak panda yang dia usung bawa ke meja??
tu panda..dok 3minit macam tu...kuda...pisang semua dia angkut..
zzzzZZZZZzzzzz


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku masa tunggu makanan sampai,tumpang toilet jap..
nak ke toilet kena lalu dapur..

kagum tengok..sebab bersih.
padahal pekerja lelaki..
memang bersih gila..

toilet pun bersih..
Mansion ni kan rumah..
so rasa macam dalam rumah orang..bukan dalam kedai..
bersih elok..
dapur memang besaq la..

masa keluar tu aku terpacak depan pintu toilet..
dok perhati pekerja dia masak..
cermat..

yang paling penting, BERSIH.


~~~~~~~~~~~~~~~~
Faith & respect


sila p p try,confirm xmenyesal.

sini ada jual barang vintage juga..
macam frame spek..

aku berkenan 1..
RM120..
lawaaaaaaaaaaaa...
tapi tu ah..
sengkek hahaha
kalau dia bagi RM80,aku rembat dah..
kakakakaka


lebih kurang frame macamni la yang aku berkenan tu
..
RM120..minta kurang dapat RM100
aku nak RM80 HAHAHAHA

teringat-ringat wei..
sebab balik xbeli..
hari2 aku zikir pasai frame tu ke Eli..hahaha
last Eli bawa p kedai spek..

dapat la frame yang lebih kurang macam atas ni..cari dekat kedai spek Parit Buntar saja..
brand bodo la tapi..
Lee Cooper ..




sekian ,terima kasih.


~~~~~~~~~~~~~

siapa-siapa nak p ooi mansion ni.. 
sila refer alamat ni

NO 20 , JALAN LAPANGAN TERBANG . KAMPUNG MELAYU 31350, IPOH.PERAK

atau





bye.










Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi