Skip to main content

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye,

(Entry penuh gambar,step by step)


Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq
HAHAHAHA


aku download pastu aku tengok dekat tv..


aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha
Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang..
hoi!mmg xboleh blah..


maka,Eli pun ajaq aku cara nak download.
pastu aku ada tanya kawan aku juga..

Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to
tulis tajuk movie

contoh aku akan type :-
 49days complete

so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub..
xyah susah payah dah cari sub.


cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni..

~~~~~~~~~~~~~
Part 1

1st kena ada utorrent.
kalau tak dak,google dan download la ye.

download nanti akan naik macam gini

klik la dekat icon utorrent iteewww



bila klik,akan jadi macamni..

settle dah part 1.
dalam pc dah ada utorrent.

~~~~~~~~~~~~

Part 2

Masuk website YIFY atau type kickass.to
ramai kata depa xboleh nak masuk kickass.to ..
masuklah website yify (https://yts.re/browse-movie.com)


keluar macam ni..
pilih la apa movie nak..
nak rating dari 0-10 ka apa..
nak genre apa..pilih2..
hahahaha


macam aku,aku akan pilih movie yang file dia kecik..
so cepat la proses download..
boleh pilih nak 720 or 1080..
aku selalu ambil 720..


selalunya kalau ambil dari website yify,gambar memang cantik gila..
nak lagi cantik ambil file besar,tapi untuk aku,file kecik pun dah sangat sangat sangat puas hati.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Part 3

Cara nak download,klik ja movie yang ampa nak tengok.

macam aku suka pilih movie based pada rating orang yang dah tengok.
macam movie ni rating dia 8.1/10..


klik dekat warna hijau tu yang tulis download torrent.
bila klik ja dekat situ,dia akan naik macamni..

klik ja save.
p la dekat file yang ampa save link movie tadi ittewwww...


macam aku save dekat destop


dia naik icon macam ni..
ampa klik ja..

bila klik,file yang kita dah save tu,dia akan naik macamni plak..
klik ja OK.

bila klik OK, dia akan naik macamni..

tuddddddddddddiiiiiiiiaaaa!
dah dalam proses download,tunggu saja sampai dia tulis SEEDING.

bila dah nampak tulis seeding,dah boleh klik untuk tengok..


senang ja kan??
rasa macam susah gila..
padahal..
hahahaha


~~~~~~~~~~~~~~~~

settle part download.

Yify punya movie ni,selalunya kalau movie baru,subtitle dia asing..
kena download sendiri..
kalau guna kickass.to kita kena masuk website subscene untuk download subtitle.
tapi kalau guna websiye yify,hg tak yah sussah payah dah p type subscene,sebab dia dah letak sesiap link untuk download subtitle.bila klik ja trus jump masuk subscene..
gittewwwww


nampak??
ada tulis terang benderang disitu..
download subtitle..

klik dekat situ..
nanti akan keluar

keluar macamni..
pilih la nak subtitle bahasa apa..
haahhaha

kalau ambil movie file yify 720,sila pilih subtitle yang tulis 
yify 720 juga..
kalau xda tulis yify tapi tulis menatang lain tp ada no 720..belasah ja download
boleh jugaaa...


kalau nasib baik ada subtitle malay,boleh ambil..
kalau nan ado,ambil omputih la..
indon pun boleh kalau mau hahahaha


nampak x,subtitle aku ambil english sebab Malay nan ado..
klik ja dkt sub yang hg nak tu..

nanti keluar macamni..
tekan la download english subtitle itttewwwww...


tekan save..

pastu p la klik dekat file yang kita dah save tu..


klik dekat icon tu..


klik dekat file subtitle tu,pastu klik plak dkt extract to
bila dah klik situ,cari la dekat mana folder movie yang ampa simpan tu..masukkan dalam folder yang sama tu..

klik OK.


dah selamat duduk dalam 1folder..
kalau mcmni..
if play movie tu..
subtitle xakan keluar tau..
sebab nama file xsama..


kita kena bagi sama nama file..

cara dia..

klik dekat video,ambil RENAME 
copy nama file video tu...

p plak dekat file sub yang icon kertas putih tu,
ambil rename dan paste nama movie tu dekat file subtitle ittewww..






nampak x??

so p la play movie yang dah settle step by step yang aku tunjuk ni..
CONFIRM ADA SUBTITLE ..
hehehe

tadddaaaa!!!


ulang step ni untuk setiap movie yang ampa nak tengok..



harap paham la step by step ni..
gigih wei aku tlg ajaq secara maya macamni..
HAHAHAHAHA

























Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim