Skip to main content

Alhamdulillah,Dah Dapat Rumah Untuk Disewa.

assalamualaikum..


Lega,settle 1masalah.
tapi dok ada lagi 3masalah nak kena settle.
penat betei.


Rumah dah dapat.
Sewa RM400 sahaja kalini..
ni kira rumah ke3 la untuk kami.
rugi gak Eli zaman muda xbeli rumah sesiap.


Rumah kami cari memula area sendayan,dapat la..RM450,rumah kosong..
tapi itu la..deposit nala punya sampai 2K,cib sangat!..
Aku ingat pak aji boleh la nego kan..sekali memang xboleh nego langsung..
xapa la..xada rezeki.


ramai juga bagi idea tempat mana yang boleh sewa murah dan dekat..
terima kasih semua.
Aku kalau boleh,biarlah dekat dengan tempat keja Eli dan dekat dengan tempat aku nak ambil barang.

akhirnya,kami sepakat sewa rumah ilyas(kawan Eli),
walaupun rumah dia banyak perabot..
tapi xapa la..gamble saja..


Rumah Ilyas ni,dulu abg dia duduk b4 dapat pindah ke Melaka,dekat 1tahun gak tinggal rumah tu..
semalam masa masuk,serius xnampak macam rumah tinggal pun..
sebab abg dia pindah melaka bawa diri n ken baju ja..

Ilyas cakap,abang dia akan datang ambil barang dalam rumah tu sikit-sikit..
kami ok ja..sebab barang rumah kami pun xbanyak..

1almari baju
1meja makan bulat
1peti ais
1tv
2meja panjang
1almari kaca
1perabot kecik
3meja kecik dapur


itu saja barang yang kami ada..
sofa memang dah lama xada sebab aku sedekah ke jiran kes Adelia suka tungging ke bawah..
meja tv ada,tapi tinggal ja dekat rumah lama ni nanti,sebab dah rosak adelia tuang air,habis kembang meja tv tu..
meja letak stove dengan stove sekali akan ditinggalkan juga dekat rumah lama ni sebab rosak gak..


~~~~~~~~~~~~~~

aku dengan eli kalau boleh nak ja pindah cecepat,tapi Ilyas kata mak dia n abg dia minta masa untuk clear rumah tu,atleast masuk masa tengah bulan 12 pun ok..
maka,kami pun ok kan saja..hehehe


~~~~~~~~~~~~~~~~~

rumah Ilyas ni sebijik macam rumah dekat kota warisan dulu..cuma kecik sikit..tapi aku suka rumah kecik macam tu..
ok la untuk kami 3beranak.
3bilik,1bilik air
persekitaran jiran pun ok..
depan rumah imam..
HAHAHA
sebelah rumah melayu,kira area rumah aku tu melayu la..
jauh sikit baru india..

macam dulu rumah kota warisan,kiri kanan india..tapi india baik-baik..
aku ada ja lepak rumah india tu..tapi xtahan part bising jala..



~~~~~~~~~~~~~~~

semoga,semua lancar..
pening gak kepala nak pikiaq..
bukan senang nak cari rumah sewa..
sekarang ni area sepang/saslak tinggi/nilai..
semua haga rumah sewa dalam RM800-RM850 ke atas..
bercinta la nak cari harga RM600-700



so lepas ni aku jadi warga Banting plak la..
hihihi..


doakan urusan kami mudah.
tq.


Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim