Skip to main content

Respon kawan-kawan baik aku bila..................

assalamualaikum..



 2 3malam yang lepas,aku macam emo gila..HAHAHA
so saja-saja la bagitau member-member kata "ioll love uoll semua.."
kahkahkah..

terus semua respon macam apa ja..
lawak plak..

tapi memang sungguh la aku sayang depa-depa ni...
depa-depa ni antara manusia yang memang sentiasa ada bila aku susah..






respon masing-masing macam keharommm..
ni geng2 merapu..
hahahaa




kawan-kawan aku ni suka kata aku xserius...
memang la aku kuat merapu...

merapu dalam iman,







dah dok sembang sayang-sayang..tiba2 tanya pasai aloy..
ahahahah


terus semua lagi kata aku merapu... n xserius..



HAHAHAAHA
bodo chaq!
xtau plak aku aleutoo tu i love u hahaha..
bengong!

patut chaq senang dapat awek budak sekolah..
ayat lain macam..
HAHAHAHAHA






hahahaha
capit tu kira nak suruh kenen awek ja..
dah la aku sekarang dok jadi agent depa cari jodoh...



syok gak dapat jodohkan member-member,nanti bila jumpa ada la bahan yang boleh kita usik-usik...gittewwwww




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
depa-depa ni kawan aku masa aku sek men pinang tunggal dulu..
walau pun kawan sampai form 2 ja..tapi tu la..
jadi baik..

form 3 aku pindah sekolah lain,so sepanjang tu aku hanya keep in touch dengan nini ja...
yang lain memang tak contact langsung pun..

lepas dah habis sekolah,lepad dah masuk poli baru contact balik dan jadi rapat sampai sekarang.



capit yang pakai baju hitam ni..aku kawan dari tadika..
kami 1kg..
ingat lagi dulu2 aku ajar dia makan bunga raya time balik dari tadika..
tapi dia langsung xingat pasal tu!
dok kata aku mohong..
hahahha

padahal dia telan banyak gak la kelopak bunga raya tu...
aku siap ajar doa kot..
ahahahha




ni 2hari b4 aku kawen...
depa belanja makan dan siap beli kek..
aku orang 1st yang kawen dalam group ni...

tapi time ni xramai yang boleh join pun..
berapa kerat ja..

tapi makan tetap makan.
aku plak yang pilih lauk..depa bayaq..
hahahahaha

syok ah!pilih buat pala..kena dekat RM300++ kot..
HEWHEWHEWHEW





ni p berjimba main boling dekat mana ntah...
aku xingt time ni dah kawen ka belum..
tapi memang dah tunang semua la..

masa aku mengandung,aku teringin sungguh2 nak makan steamboat..
time tu eli kan dekat sepang,depa depa ni la gigih bawa aku p makan..

memula plan nak makan steamboat flaminggo ka apa ntah..
aku baca alamat macam dekat area seberang jaya...
kami pun p la seberang jaya...
pusing 2 3x,xjumpa-jumpa stemaboat yang aku nak makan tu..
sekali tgk betul-betul alamat...
tgk2 petaling jaya!!!!

hahahahahaa..
tapi selamat xkena bahan time tu sebab tgh mengandung kan..selamat,selamat.
depa pun bawa aku p makan dekat perda..
makan jonhny..
hewhewhewhew

pastu pakat dok gelak pelan-pelan.
hahaha

bpdp betei..



ni time buat makan-makan dekat rumah aku..
semperna niny nak kawen...
niny orang kedua kawen..

time ni aku buat soto..satey..
kek semua beli juga..
time niny ni,best sebab ramai boleh join...
semua ni kawan-kawan sek lama masa form 1-2.




yang baju kuning dgn baju purple,hijau yang sebelah baju merah tu kawan dari sekolah rendah juga..
yang lain semua kenal time form1..


ni masa hari aku kawen..

semua pakat gila bergambar..
tunnguuuu sat..
sat ja pengantin perempuan terus join..



orang mai tengok pengantin,aku lari sat p berjimba snap gambar macam orang gila dengan kawan-kawan..
tinggai pengantin laki ja dekat dalam bilik..


semua bawa hadiah,sebab aku paksa!!!
HAHAHAHAH

asyik la berzikir tiap sorang kena bawa 1hadiah,xmau share2..
tu yang belambak2 hadiah pinggan mangkuk aku dapat..
ahahahha

tq uoll..



tu nampak OP aku dok tgk..
kemain lama aku dok luaq time ni..
hahahhaa




tahun ni pakat nak kawen habis dah...
niny yang nampak mata ja tu pun dah anak sorang dah..
lepas ni nazierah...pastu pipah...
hekal yang baju hitam sebelah aku pun dah selamat jadi suami orang..
fizah pun baru selesai jadi isteri orang,,




dasarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gila bergambar!
hahahahaha


ini paling latest..
xramai boleh join..
nanti try repeat..


lama dah xjumpa yang lain-lain...
harap pasni ada rezeki boleh jumpa lagi..
amin.



i love uoll!!!!














Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim