Skip to main content

Movie Review : Chef (2014)

assalamualaikum..


movie ni rating dia dekat IMDB 7.3/10
so aku gamble la download dekat kickass.to 


tengok kali pertama,gila!best!!!!
memang best ah!


Dia punya movie ni memang banyak aura positif..
betapa bestnya buat keja yang kita memang suka dan minat..



movie ni pasal si gemuk berkaca mata tu...
dia ni suka masak..masak sebab minat dan dia memang suka masak!
dia ada anak sorang dan sorang bekas isteri yang hot dan kaya raya.


gemuk tu dalam movie ni nama carl casper,seorang chef yang noob gila pasal dunia IT dan dah bekerja dekat 1restoran yang menu dia tak pernah berubah dekat 10tahun dah.

Gemuk ni dia suka try menu baru...create menu baru...
tapi boss dia mesti xakan bagi kebenaran untuk serve pada customer.


one day, ada sorang pengkritik makanan  ni kritik pasal menu restoran yang tempat carl casper ni keja...kutuk kawkaw sampai si gemuk tu sakit hati..tapi dia xtau macamana nak cari Pengkritik tu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


kebetulan 1malam,anak lelaki dia  stay dengan dia..dan time tu anak dia tengah asyik main twitter,
gemuk ni kan noob pasal twitter,dia ingat twitter ni tempat himpunan pussy2 HAHAHAHAHA..
sebab kawan dia dekat tempat kerja asyik sebut "fuck twitter" Lulz.

padahal kawan dia sebut "FUCK TWITTER"  tu sebab menu restoran depa kena kutuk dengan ramsey michel dan jadi viral..Ramsey ni seorang pengkritik makanan yang memang si gemuk ni tengah geram.


so dia minta anak dia create 1acc twitter untuk dia..
dan dia buat pala...p mention Ramsey tu dekat twitter..

sat ja follower dia naik jadi beribu...sebab dia p maki si Ramsey tu secara terang terangan yang dia ingat ..twitter tu macam sms..dia tak tau yang apa yang di maki tu public boleh baca..
hahahahahha


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


satu hari,dia ajak si Ramsey tu datang ke restoran tu untuk rasa menu baru dia...
tapi boss restoran tu pecat dia pada hari yang sama si Ramsey tu nk p makan situ sebab Carl tu ajak.


malam tu,si Ramsey makanan ni datang dekat restoran tu,tapi dia macam terkejut la sebab dia dapat menu yang mana dia dah pernah makan dulu...

so dia kutuk terus carl casper ni dekat twitter...
terus si gemuk tu datang restoran dan mengamuk-mengamuk..


dan video dia mengamuk,jadi viral.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


lepas dah jobless,dia ikut ex wife dia ke Miami untuk jadi babysitter anak dia dekat sana.
Atas sebab ex wife dia support dia untuk dia start balik jadi chef,dia pun p
jumpa dengan ex husband ex wife dia..
untuk minta bantuan ..


maka dapatlah food truck yang buruk ya rabbi..

dia cuci semua...
mana barangy ang boleh diguna semula..
dia guna...
dan shopping barang baru dengan anak lelaki dia yang ada minat nak masak dan jadi macam apak dia..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

time dia tengah setup food truck ni...
dia xada sapa-sapa..
kawan baik dia si Martin yang dinaikkan pangkat jadi sous chef,tiba-tiba muncul depan mata..depan food truck ni!!!!

hebat gila kawan dia..
padahal baru naik pangkat kot..

dia cakap,dia tau si Carl ni nak kena ada pembantu..
so dia sudi jadi pembantu pada chef Carl Casper.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~


depa running bisnes ni sama-sama...buat tour sekitar Miami segala..
dan jadi FEMES!!!!!


anak dia sebab pembantu chef dan marketing manager..gittewwww..
sebab anak dia yang akan update twitter dan facebook.



ending dia..
last2 dia together dengan ex wife dia semula..
Ramsey si pengkritik makanan tu jadi partner dia ..depa buka restoran sama-sama..
Martin jadi Chef dekat Restoran tu.


memang best movie ni..
3x aku dengan Eli tengok...
cerita dia ringan dan sangat memberi inspirasi..


memang best hidup dengan apa yang kita suka dan minat.

5star aku bagi!!


dah p download dan tengok!






Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim