Skip to main content

Movie Review : The Blind Side (2009)

assalamualaikum..




cerita ni best gila!
based on true story...


in real life..




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


cerita dia pasal sorang budak negro yang mak dia penagih dadah dan dia hidup terbiar..
habiskan masa dekat tempat mesin basuh baju..


satu hari,sandra bullock jumpa dia dan tumpangkan dia dekat rumah depa..
memula dia macam pandang yang si negro ni jahat...

tapi bila bangun pagi,dia check barang rumah dia xada yang hilang pun...
tempat budak ni tidur pun,budak ni kemas balik elok-elok.


dia cari budak ni xjumpa,padahal budak ni dah keluar dari rumah tu untuk blah p ke lain dah..
so dia laju-laju panggil dan tumpangkan budak ni lagi..


lama-lama dia suka dengan perangai budak ni...
anak-anak dia pun suka dengan mamat negro ni...


dia jaga mamat negro ni..bagi sekolah...bagi bersukan...
ajar mamat ni sampai pandai..
dan mamat ni cukup sayang dekat family angkat dia...


memang terbaik la lakonan sandra bullock ni..



bila dia dah jaga budak ni..ramai la kawan-kawan dia kutuk dia...
sebab negro kan...tapi dia selamba..tak heran pun apa yang orang kutuk..
dia memang anggap si negro ni anak dia..


negro ni pun sayang adik-adik angkat dia...layan macam adik sendiri..
jaga adik dia gila-gila..


sandra ni beli kereta dekat dia..
pastu negro ni accident time bawa adik angkat dia yang bongsu..
dia tahan airbag dari kena adik dia sampai tangan berdarah2..
punya la sayang adik..



sampai la negro ni dapat macam-macam offer dari sek dan team football sebab mamat ni terer..
macamana ramainya orang datang offer dia...
macamana dia gelabah nak pilih sebab nak kena berjauhan dengan family angkat dia..



last...
happy ending...


story ni ringan dan best..
confirm menangis!!!
hahahahha



cepat p tengok!!best!


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..