Skip to main content

Hidup Kembali Ke Zaman Bujang.Terima Kasih.

assalamualaikum..


Agak lama la aku dgn eli xda masa nak dating. Kemana pun bawa adelia. Kalau kira2 balik,dekat 2tahun lebih la memang xpernah dating segala..


Paling lama pernah tinggal adelia pun 2hari,tapi tu pun sebab buka booth dekat kuantan.


Haritu, eli ajak aku date..hewhewhewhew..tinggal adelia dekat SIL jap..

Aku punya teruja macamkan baru bercinta..habis lupa susu botol adelia.. hehehe


Kami dating dekat Alamanda jala..Kebetulan time nk keluar tu Adelia tidoq..so lega la..

Adelia so far kalau tinggal dia ok ja..sebab ada iman..ada mia..tapi kalau time dia ngantuk..dia macam merintih2 la panggil ibu ibu..

Selfie lu...
hahaha

Keluar lepas maghrib gitu,terus p beli tiket movie..memang dari rumah plan nak tengok cita the equalizer.

So ambil tiket jam 9.30mlm.
sementara tu kami p melangut dulu..

Xmakan pun sebab b4 keluar aku dah buat moi nasi berlauk.

Alamanda kan kecik ja,keja dok ulang la berjalan semua tingkat 
hahaha..
cari tali takut..
cari bateri hf..

Baru la rasa betapa bezanya keluar bawa anak dengan xbawa..
kalau bawa adelia,memang xboleh tengok sekeliling..tambah plak dia dah xmau naik stroller..

Bila xbawa dia..baru la boleh tgk sekeliling..
Rasa memang berbeza..
Hewhewhew..

Keluar pakai sweatshirt insurgent..
selamat la peluh light light ja..


Aku dekat 100x tanya dia..
"B buruk ka dak.."
"Dakkkkk"..

Ulang 100x..
Aku xkonpiden kdg2..tapi eli dia suka buat aku jdi konpiden..


kasut ni baru beli..
terjumpa time dekat bundle..
Eli yang jumpa. 
Condition kasut elok la..tapi nampak macam buruk la..
Tp aku suka!!
harga dapat RM35 ja..
murahkan..

~~~~~~~~~~

Sambung cerita.

Lepak2 jap..sembang2..gosip2..
masuk tengok movie.

Sebelah seat aku mamat arab mana ntah..awek melayu..
tengah dok syok tengok movie..sekali dia punya popcorn tu terlambung tau..habis terabur popcorn dia..
kena habis aku..
pelik pelik sungguh..

Movie the equalizer ni memang thorrrbbbbaaaiikkk.
xsabar tunggu keluar dekat yify..nak donlod..nk tgk sekali lagi..

1hero kalahkan berbelas2 penjahat..
hahaha..macam xlogik..
tapi skill dia lawan tu buat jdi logik..

P la tengok..memang berbaloi duit tiket..

Time selfie berdua ni xlarat nak gelak..
eli dia noob..
pastu asyik la buat muka comel..
hahahaha..

Kalau sapa2 berkenan canvas bag hello kitty tu..
boleh beli dari ig shop aku k..

Aku buat bisnes baru..
bisnes baby maintain ja..
saja buat bisnes baru..

Kalau nak usha2..
boleh search dekat instagram
bittersweetnco

Atau facebook safiyyah osman.


Bye.






Comments

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim