Bengkung Moden Ceaseran .

assalamualaikum..
CIRI-CIRI BENGKUNG YANG SESUAI UNTUK PEMBEDAHAN CAESERAN


1~Mempunyai reka bentuk V. 
Reka bentuk V bengkung adalah bengkung yang mempuyai rekaan bahagian bawahnya yang lebih lebar dari bahagian atas untuk memastikan bengkung kejap dibadan, tidak menggelunsur, tidak bergulung, berlipat atau bergerak

bengkung yang mempuyai rekabentuk v juga dimana adalah sebagai bantuan kepada tulang belakang buat ibu-ibu yangg baru lepas bersalin. Ia juga berkesan untuk menghilangkan sakit belakang yang dialami sewaktu mengandung dan proses kelahiran.


2~ Menggunakan velcro strap 
Velcro strap boleh dilekatkan di mana-mana bahagian luar bengkung mengikut keselesaan


3~ dibuat dari bahan bebas dari getah (Latex Free Material).
Bengkung yang dibuat dari bahan bebas getah adalah bengkung yang selesa dipakai kerana ia tidak menyebabkan kegatalan, menyerap peluh, tidak panas, lembut pada kulit dan tidak tebal.
Bengkung jenis ini juga dapat mengelakkan dari mengalami gatal2 & ruam pada bahagian perut


4~Melindungi bahagian yang dibedah
Bengkung yang dipilih haruslah dapat melindungi bahagian yang dibedah terutama sewaktu menyusukan bayi di posisi duduk. Bengkung perlulah bertindak sebagai pelapik dan pelindung tempat pembedahan. Ciri rekaannya juga haruslah membantu menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka.


5~tidak mengandungi dawai atau besi dibahagian tepi dan belakang
Bengkung yang mengandungi dawai/ besi akan menyebabkan rasa tidak selesa dan sakit dibahagian belakang. Ia juga akan menyebabkan kesakitan pada kawasan pembedahan.


yang ingin berkongsi,
Bengkung Moden Online
Puan Sara
0148371485

atau boleh terus ke instagram untuk baca pengalaman customer yang dah cuba bengkung moden ni.
selamat mencuba.Comments