Skip to main content

Aidiladha : BBQ di Pantai Tanjung Asam,Penang.

assalamualaikum..


raya korban haritu aku balik kampung mentua.sebab ikut giliran. 
tahun lepas raya haji rumah sendiri..tahun ni turn Parit Buntar.

2minggu awal,plan dengan kawan-kawan susah senang dalam group whatsapp nak BBQ dekat penang.
Semua ON kecuali Asma dengan Capit sebab masing-masing kerja.


Aku mula tu nak buat soto dengan bergedil..sebab Pali dengan Fatin nak makan..tapi last minit aku tukar menu sebab malas..HAHAHHA
Aku buat mee goreng ja.



Susah gila nak tangkap gambar Adelia sekarang ni..
dengan rambut xnak sikat..

Lama dah xpakai tudung bawai..
Eli kata muka aku nampak macam kanak-kanak ..Kojaq sangat!


Kami gerak dari Pb pukul11 juga la..
padahal janji nak gerak ramai-ramai jam 9pagi..


~~~~~~~~~~~~~~~

sampai Batu Feringghi jam 1.30tengah hari,haritu kami pakat xada luck..sebab hujan lebat gila..
lepak makan laksa dulu depan spice garden.

pastu Eli bagi idea kata lepak dekat Pantai Tanjung Asam,sebab situ ada pondok boleh  berteduh..
dari Batu Feringghi ke Pantai Tanjung Asam 30min juga..jalan pusing-pusing kawkaw punya..


Eli dok gelak-gelak sebab dia baget aku akan muntah..
hello..aku kuat kot..
mana main muntah2 sebab jalan pusing2..
ahahahha

pastu aku cakap,adelia yang akan muntah nanti..
Eli xcaya..Eli cakap Adelia bukan qeti apa..

sekali,dah hujung-hujung jalan,Adelia nak muntah..
HAHAHAHAHA

gelabah la mak apak dia..selamat xmuntah atas aku..
berhenti tepi jalan,bagi dia minum air semua..
baru ok..


30min jalan pusing-pusing.
gila betei.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

masa sampai tu,cuaca baik gila..
letak tikar semua...nyala api nak bakar ayam n satey..


tiba-tiba
RIBUT!!!!!!


habis terbang segala mak nenek tikar,khemah...
stresss gila
xda feel terus..


tapi bakar juga macam biasa..
aku dok dalam keta dengan Adelia,sebab bunyi angin kuat..mek adelia takut..


makan dalam ribut..
hahaha

ayam bakar sedap gila..
pandai plak rezal perap..



satey paling thooorrrrbbbaaaaiiikkk..
chaq beli mana ntah..
100cucuk.

lebih banyak..depa bagi aku bawa balik,sekali dah balik baru teringat satey tertinggal..
sedih!
sebab dekat sana jala dapat jumpa satey sedap,dekat Sepang semua satey rasa kosong!huh!



dah settle bakar semua,pukul5 gitu hujan ribut semua dah berlalu pergi..
cerah elok ja...



3anak dara, 1mak dara..
sebelah aku tu,sepupu aku...saja bawa sebab nak kenen dengan Pali..
HAHAHAHAHA



dari kiri : Fatin,nazierah,aku,mira,pali,chaq,rezal.
Pali kena bahan haritu,gelak ja dia..punya bagus la.




Eli,chaq,rezal,pali..


monopod pun dikeluarkan ..
hahahaha



kah!
dedua keras kejung..



masuk semua.






habis.



Eli memang sporting dan boleh bergaul dengan kawan-kawan aku..
if geng-geng ni mai KL,depa ajak lepak..memang Eli akan bawa aku jumpa n lepak dengan depa..
syukur gak la..lepas kawen aku xyah buang kawan2 aku...


time aku nak kawen dulu,geng-geng ni la yang banyak tolong..
ni pun xcukup korum..
Asma dengan capit xjoin...sebab keja..
Niny time ni dah balik..sebab kes ribut tu...


depa ni kawan susah senang..
boleh tolong bila-bila masa ja..
syukur aku ada kawan-kawan mcmni...


fatin dengan nazierah dok kata..
"best la hg dengan nini dapat laki macamni,laki kami nanti xtau macamana...."

aku gelak jala..
no komen,doa yang baik-baik ja..yang penting cari laki yang bukan kaki jeles tahap bodo..gittewww


nazierah pun dah nak kenduri tahun depan,harap Dani nanti steady boleh join geng ni juga.
kami rapat...tapi xada bertepuk tampar..pegang hang aku..
masing-masing respect each other.

sebab tu juga kot laki aku steady aku bercampur dengan depa2 ni..


dan kawan-kawan perempuan aku pun bagus-bagus,xada mengedik terliuk lentok atau bertepuk tampar dengan Eli. Eli pun selesa. dan aku pun selesa ..xjadi annoying.
hewhewhewhewhew



nanti nak plan lagi..tunggi asma n capit bolEh join pulak.







bye!






























Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi