Skip to main content

2014: Surprise untuk suami ,Happy Birthday b.

assalamualaikum..


Tahun ni tahun ke 4 dapat buat surprise untuk birthday Eli. Aku suka bab2 ni...hehehe..


Time birthday ja dapat sambut macamni..sebab kami tiap kali dekat dengan tarikh anniversary ja..mesti gaduh..
Anniversary yang pertama ja celebrate..
Yang lain kelaut.


So tahun ni surprise xda gempak2..xjadi HAHAHAHAHA
1bulan awal aku dah pikir nak buat surprise apa...
Dah 3tahun asyik bagi bunga ja..
Tahun ni ingat nak lain sikit la..


So plan last minit..
Esok birthday dia..harini baru plan..
Selamat la tahun ni pun ada yang dapat bantu aku.

Tq anis.
Anis ni cousin Eli.
Kebetulan anis still ada lagi dekat UKM
So aku minta anis datang rumah.


Anis sampai,terus gerak p tesco Nilai sebab nak beli pembalut hadiah dengan kad.
Pastu p SR untuk beli cake.

Kebetulan,minggu birthday Eli,Eli keja siang.so memang berjalan lancar la apa yang aku plan last minit ni..

Ni aku bawa nyorok kek tu dalam peti ais ..
Eli cari sampai kesudah xjumpa..
Hewhewhew


Cake beli slice macamni ja..
Tu pun aku men beli ja..



Budak paling excited sekali..
Hahahaha..
Tepat jam 12 gitu,aku bawa keluar kek..letak dekat pinggan ni..
Bagi adelia bawa ke apak dia..

Excited kemain dia..dia yang nak tiup lilin..
Rugi sebab video xambil..
Nyanyi happy birthday lebih kurang,tiup lilin bagai..settle.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Hadiah,patutnya sampai 28hb siang tu..aku beli online ja..beli dari Zalora..
COD..

Tapi dia xsampai 28hb,dia sampai 29hb..
Habis kelaut surprise yang aku plan tau...
Hahahha



1card dari Adelia.
1card dari mak Adelia
Hehehe



Sampai ja hadiah tu terus balut laju2..
Kebetulan hari jumaat tu dia xda..sebab ada keja dekat Klang.

 mood nak setup surprise pun memang zero..sebab hadiah sampai lambat..
Makanya,
Masa apak dia sampai rumah,aku suruh ja adelia berdiri tepacak dekat pintu sambil pegang hadiah ni..

Sengih2 la Eli..sebab dapat barang yang dia nak..

Beli hadiah pun last minit..27hb baru beli dan bayar..sebab time 27hb tu baru aku ingat apa benda yang Eli suka n tengah kumpoi duit nk beli..


Eli ni cerewet..bab baju..bab kasut..bab segala galanya...taste kami memang berbeza...tapi minat sama..cuma cerewet dia tu aku pun kalah.

So susah gak aku nak memandai mandai beli..sakgi beli..dia xminat,xsuka..dia jeneh kutuk depan2 muka..meluat ioll hahaha..

Tu pun time nak beli kasut yang dia berkenan dah lama tu..jenuh aku pikiaq nak cong macamana untuk tau saiz kaki dia..

Wasap semua dia jeneh reply xmau habaq saiz..last tengok saiz kasut yang sedia ada..pastu gamble ja beli..
Selamat muat..


Itu ja utk tahun ni..
1st time aku beli hadiah untuk Eli selama aku kenal dia..


Semoga tahun depan ada rezeki untuk sambut bertiga lagi..


"Happy birthday syg..i dgn adelia sayang u sgt2.."


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..