Skip to main content

Raya 2014 : Raya Pertama yang akan diingati sampai bila-bila.

assalamualaikum..


Raya tahun ni turn beraya dekat kg aku dulu. So raya 1st ,kami beraya dekat rumah mak,di tikam batu.

Dalam gambar semua ada,kecuali adik tat..dia xcuti..kena keja..kurang la keseronokkan tu.. sikit2 asyik teringat dia ja ..gambar makanan semua x layoq pun dekat dia..layoq gambar raya ja..
Huhuhuhu


Tahun ni raya pun sederhana.
Dan boleh dikatakan raya paling sedih sekali dalam hidup family aku.

Anak menakan aku,cancer tulang dan saraf..dah stage 4 dah.
Syukur la..doktor bagi dia balik beraya dengan kami.

Kebiasaan hari raya,kami akan ke kubur n ziarah adik beradik..berkumpul ramai2..tapi tahun ni,xdapat macam tu..sebab adam xboleh terdedah dekat tempat orang ramai..n adam pun xkuat nk jalan2..dia kena banyak baring..


Adelia dan abg adam.
Susut sangat badan adam.
Adam umur 4tahun.
Tapi nampak sama besar dengan adelia.

Adelia pun selamat la mcm faham..dia xkacau adam..xberebut mainan dengan adam.
Dia cuma dok ja tepi tengok adam main..

Adam pun nampak macam seronok ada adelia...tapi tu la..xdapat main sama2..sebab adam xberapa kuat nak jalan n berlari..



 Pagi raya siap depa dulu... pastu depa duduk luar main n makan sama sama.

Adelia nampak enjoy ja walau abg adam cuma main sambil duduk..
Adelia punya terkinja kinja tepi adam..
Seriau aku..takut dia pijak kaki adam..
Adam pun layan ja..sambil duk suruh adelia duduk betoi2..
😊😊

Adelia - Adam - mat (ayah adam) -maisarah (adik adam)




Adam siap awal juga sebab lepas tu dia nk kena p hosptal cucuk ubat. Dia suka makan maruku yang panjang2 tu..sebalang dia bawa time p hosptal..balik2 tgk..tggal setengah balang ja maruku tu..
Syokkk tgk dia lalu makan..


Aku suap nasi pun dia makan banyak gila..
Walau lauk simple ja yang dia boleh makan..

Adam dekat hospital.
Hari2 kena p hospital.
Hari2 kena cucuk.
Ya hari hari kena cucuk.

Semoga adam terus kuat.
Semoga kakak dan abg ipar aku tabah jaga anak syurga ni.


~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sebelum adam ke hosptal.


Tempat dah ready untuk snap gambar 1family.


Alhamdulillah.
Semoga jodoh kami bertiga kuat.
Tahun ke 4 kami beraya sebagai suami isteri.
Tahun ke 2 beraya sebagai mak ayah.


Xcukup korum.
Best kalau ayah dengan tat ada sekali dalam gambar..


Part ada ayah tu,memang angan -angan jala..gambar raya sekeluarga memang akan kurang dekat situ since aku umur 6tahun.untung sapa yang mak ayah dia still together.


Mak ioll tahun ni senyum kemain..sebab gigi baru..hehehehe..selalu mak dia xmau kami tangkap gambar dia sbb dia segan gigi xcantik..tapi tahun ni..tanpa segan silu ..
😄😄😄


Tengkiyu jonz sebab tolong snap gambar.
Tengah along dok setting camera..tengok2 jan jonz sampai..lega. 
Dapat juga gambar family yang cantik.



Adam - mak - Along


Family kakak aku.
Semoga depa diberi kekuatan.
Semoga depa tabah.
Semoga ada ganjaran yang hebat utk depa.


~~~~~~~~~~~~~~~

Lepas dah beraya..
Padahal aku lupa nk beraya dengan Eli..
Hahaha

Lex2..sembang..adam pun time ni tengah otw p hosptal..tggal la aku,Eli,jan,jonz,along,mak,maisarah n adelia..


Aku lepak sembang dengan jonz..Eli lepak sapkok dengan janz.
Along jaga adelia n maisarah.
Mak masak..

Lepas tu family paksu pun sampai..

Paksu mai dengan makcik sekali.
Makcik pakai baju kurung merah..
Yang lain paksu n anak2..
Adam xda dalam gambar,sebab xda mood.
Baru balik hospital.

So dia main sorang2 dalam rumah..


Petang sikit paklang sampai.
Kemain seronok adam..

Dia tengah cerita dekat mana nurse cucuk utk kimo.
Kesian sangat.bergenang ayaq mata aku..


Time paklang sampai mek ni tengan tidoq..
Kemain tau dia dgn maisarah tidoq..
Sampai dekat maghrib baru depa 2 sedaq...
Dah mcm p berkebun ..hahahha



Gambar raya berdua katanya..
Depa dok panggil adelia suruh dok depan..
Mak apak dia suh adelia main jauh2..
Hahaha..
Selamat adelia mendengar kata..
Hewhewhewhew

Dengan along bambambam
Hahahahaa..


Itu lah cerita raya aku untuk tahun ni.
Semoga allah bagi kekuatan untuk kami sekeluarga.
Semoga adam dapat sembuh walau pun doktor cakap 10% ja peluang yang ada..

Semoga adam terus steady dan kuat.
Amin.







Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di