Skip to main content

raya 2014 : Persiapan hari raya tahun ini.

assalamualaikum..


persiapan raya tahun ni ala-ala kadar ja..
mood nak raya pun 30-70.
tp tetap beli baju raya semua..

cerita pasal persiapan raya tahun ni..aku dah beli baju raya hari ke2 berpuasa.
time tu excited n berita sedih belum sampai.
sehelai Eli belanja,sehelai lagi guna duit sendiri.

berat aku alhamdulillah dah nak capai 55kg.
cuma perut ja berombak lagi..


kuih raya, semua Eli yang handle.
aku xorder apa-apa tahun ni..
aku settle baju raya diri sendiri,Eli dengan baju Adelia ja.


~~~~~~~~~~~~~~



tahun lepas baju raya pun aku beli online juga..
 beli dari RinaSalleh.
jubah RM219 kot xsilap..
kain puas hati..
kualiti AAA



tahun lepas warna ni..



tahun lepas ,baju aku dengan tudung memang beli online.
puasa minggu ke2 dah beli,tudung ja beli online last minit.
tahun lepas tudung veli dari ig @vanillarose.



~~~~~~~~~~~
tahun ni pun beli online.
senang.
Pilihan warna tahun ni : Red Wine dengan Emerald Green.



ni baju yang aku dah selamat beli untuk pakai raya.
sehelai dalam RM179 ..beli 2helai dapat la diskaun sikit postage..
ig @alshawlsmalaysia ni semua baju dia custom made.
order ikut saiz yang dia bagi..

berkenan sangat aku tengok..
lagi pun budak yang jual ni tinggi 157cm juga..cuma dia kurus la..sebab dia pakai saiz XS.
aku pakai saiz M
hewhewhewhew


untuk Eli , aku plan nak beli jakel set Zizan Razak.
Eli cerewet baB baju,maka memang kena p tengok depan-depan..
tapi nak tunggu baju aku sampai dulu,baru p beli, nak sedondon..gittewwwww


baju adelia dah 2tahun berturut beli dekat bazaar raya klang. sebab sana besaq gila bazaar dia..
macam-macam pilihan dok ada..larat dengan xlarat jalan ja..

tahun ni ingat nak beli baju kurung dekat adelia..
sebab dia dah tinggi..rambut pun dah banyak...
tahun lepas dia pakai baju dress biasa ja..
xada baju kurung..
tahun ni kita bagi dia pakai kain..hehehe


~~~~~~~~~~~~~~

kasut raya,macam biasa,beli online juga..
aku dah beli lama..xpakai-pakai..
beli dari zalora..

kasut raya ioll katanya...
beli kemain dah berkurun..
hehehe

Zalora bab shipping memang AAA+
tapi kalau musim-musim nak raya ni tak tau la macamana..
nak selamat,beli before ramadhan.
sure 100% harini bayar,esok sampai.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 tudung just pakai shawl yang aku beli online dari ig @colourofrangoli
beli borong haritu sekali 20helai..pakai sampai muntah.
harga lebih kurang beli borong dekat jalan Tar,makanya baik aku beli online..
bayar postage RM8 sahaja untuk 20helai shawl.

jiwa pun xterseksa dari hadap jem.
tunggu sampai depan pintu ja..



persiapan aku dah boleh dikatakan 100% siap.
lepas ni settle Eli dengan Adelia ja..



~~~~~~~~~~~~~~~~


selamat berpuasa!







Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di