Skip to main content

Movie Review : Serendipity

assalamualaikum..

ni movie tahun 2001. dah 13tahun oi..baru nak tengok.cerita cinta cinta..BEST!..jalan cerita dia ringan..simple tapi bawa kesan..gittewww..tak rugi tengok. hero n heroin smart n cantik....tu penting


can once in lifetime happen twice?


ok cerita dia pasai seorang perempuan yang nama sara p shopping dekat new york,shopping untuk krismas,ntah macamana terjumpa dengan lelaki nama jon time nak beli hand sock.

jon ni pandang ja sara terus jatuh cinta pandang pertama. tapi sara ni xrasa apa-apa sebab bagi dia benda tu biasa. tapi bila sembang sembang,dia macam tertarik juga pada si josh tu..tapi dia waswas.

tapi si jon tu xtau pun nama perempuan ni sara..last bila perempuan tu nak blah,baru dia tanya nama..tapi perempuan tu ajak dia main 3game.



jon tulis nama dan no fon dia dekat sekeping duit kertas,pastu sara tu p beli benda dekat 1kedai, sara ni kata, kalau duit yang ada no fon dan nama jon tu kembali dekat tangan dia..maka dia akan percaya yang jon ni jodoh dia..


game ke2, sara ni akan tulis nama dan no fon dekat 1novel dan akan jual dekat kedai-kedai buku,so si jon ni kena cari..novel si sara tu,banyak cetakan..so si jon ni mesti cari novel yang ada nama dan no fon sara..


pastu game ke3, 
dia ajak jon ni naik lif yang berasingan, tekan number lif tu tanpa tau apa number yang sara ni tekan..sara tekan no.23,nak dijadikan cerita si jon ni pun tekan no.23..tapiiiiiiiii...lif jon ni dia berhenti berhenti di setiap tingkat..makanya,sara sampai dulu tingkat 23..dan sara ni macam frust sebab si jon tu xsampai-sampai..dan dia anggap yang laki tu memang bukan jodoh dia..dia pun blah...dan balik ke tempat asal dia..


beberapa tahun kemudian..



si jon ni dah nak kawen...dan si sara ni pun dah bertunang...tapi depa still ingat each other..
si sara ni terbang balik ke new york..dan jon ni pun cari dia semula..

duit yang ada nama dan no fon si jon tu akhirnya,sampai semula ke tangan sara..
buku yang si sara tulis nama dan no fon pun sampai ke tangan jon..


last last..happy ending!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jodoh....p mai p mai..last-last berjumpa semula...


sila ler tengok..
hehehe

best!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di