Skip to main content

Jadi Jemputan untuk rancangan Feminin,TV1.

assalamualaikum..



macamana aku boleh jadi tetamu rancangan feminin?
satu malam tu,atyfared(blogger aku bukan bidadari),Pm dekat facebook tanya aku "Piya minat online shopping tak??"

aku jawab la minat..tiap2 bulan mesti ada ja benda aku beli online.
aty cakap pihak Feminin tengah cari tetamu untuk isu : beli melalui online.

aku pun terima.
gamble ja terima.
hewhewhewhewhew


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


time ni baru sampai dekat angkasapuri.
aku gerak naik train dengan sepupu Eli,nama anis.
ambil ERL turun kl sentral..naik ktm turun angkasapuri.
jalan masuk dan tunggu aty.


Aty nak teman.
rasa lega gila wei..xla rasa gabra.


aty pickup dan gerak ke wisma tv.
tunggu penerbit Feminin,Kak Hani.

dekat lobi sambil tunggu kak Hani.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kak Hani datang dan terus bawa pergi bilik make up.

tak tau apa nama akak ni..
tapi dia makeup masyallah,lembut ya amat.
aku p memang muka kosong la..
pakai toner dengan serum ja..


habis makeup terus jadi macamni..

sukaaa..
ni kira kali kedua la makeup tebal..
wasap dekat Eli,dia macam biasa la..bukan suka..
HAHAHAH
dia cakap muka aku nampak macam budak sekolah..
zzzZZZZzzzzz


ni dalam bilik menunggu.
lengan besaq batang pokok ahahaha

Aty teman. memang hilang la gabra aku..
rasa lega la..
ketaq tu hilang la sikit bila sembang-sembang dengan Aty.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ni dah masuk dalam set untuk rancangan Feminin.
tengah dok sembang-sembang dengan penerbit.
time ni tengah sembang pasal shopping raya.

time ni penerbit bagitau la perkataan2 yang boleh guna dan xboleh guna..
website kena sebut laman web.
online kena sebut atas talian.
gittewwwww


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


pengacara : Faezah Elai
tetamu : Farahwahida



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ni tengah test mic.
gabra gak time nie..


Faezah Elai segak nak mampus..
kurus macam barbie doll wei..
farahwahida lagi laaaaaaaaaaa..
kurus tinggi...cantik.


aku ja gemuk pendek..
hewhewhewhewhewhew


time ni macam kayu gak la..
sebab artis dedua i tengah bertanya khabar sesama sendiri.
aku pandaaaaaaaaannggggg depan ja time ni..
sebab nak elak rasa gabai.


 ni dah start.


ni tengah break.
so sembang-sembang kosong dulu.



lepas break,start sembang isu shopping online balik.


betul tudung luuuuu...
hahaha




gebang apa pun tak tau..
serius aku main cakap ja..
kedahan keluaq..keyeeelll keluaq..
ahahahhaha


topik yang kami sembang ni pasal pro n contr shopping secara online.
aku memang gila shopping online..
farahwahida tak suka..
gittewwww


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


settle ja..
sain apa yang patut,sembang n salam-salam..
terus gerak balik.
sebab Adelia adik laki aku tolong jaga..
so memang aku nak balik laju-laju..


terima kasih banyak-banyak pada Aty Fared.
susah-susah nak teman.
terima kasih aty sebab sudi snap gambar banyak-banyak.
terima kasih sangat sangat.



terima kasih pada layanan baik dari kak hani dan yang lain-lain.


terima kasih pada yang snap gambar dari rumah..hahahha
malu ioll



















~~~~~~~~~~~~~~~~~


pengalaman.
rasa la juga macamana live masuk tv..
gittewwww



tq so much pada Aty..


bye.














Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di