Skip to main content

Review Movie : The Odd Life of Timothy Green

assalamualaikum..

Now memang aku isi masa lapang lex-lex dekat rumah layan movie, tengah mood layan movie yang romantik n y mood happy happy. Nak layan cerita horror dah xkuat sangat hati..makanya,Eli suruh aku layan movie-movie macam ni..





The Odd Life of Timothy Green,pelakon yang aku kenal pun sorang ja..Lulz. 
Jennifer Garner heroin dalam cerita ni..
rating movie ni dekat imdb 6.6/10
sebab rating atas pada 5,maka aku pun download.
masuk pendrive,layan dekat tv.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 cerita ni pasal kapel suami isteri yang tak ada rezeki nak timang baby,berkali-kali depa try..tapi xberjaya. doktor kata memang tak ada harapan..mak depa balik dengan hampa.


dekat rumah,laki tu pujuk isteri dia..cakap jgn give up..depa pun tulis apa yang depa nak anak depa jadi..
depa tulis atas note pad kecik,koyakkan pastu masuk dalam 1box kayu..

depa nak anak depa pandai main bola,sbb laki tu kaki bangku..
depa nak anak depa jadi pak lawak macam ayah angkt pmpn tu..
depa nak anak depa jadi penyayang
depa nak anak depa xjdi penipu..
macam-macam la depa angan2..
pastu depa tanam kotak tu dalam kebun bunga depan rumah depa..





malam tu,ribut angin kencang ..tiba-tiba,ddalam bilik baby depa ada sorang budak laki yang kotor dengan tanah..tengah main globe snow bunyi bunyi tu..

dan budak tu panggil depa "ayah & makk"


*time ni aku emo dah HAHAHAHA*


pmpn tu bersihkan budak tu dan tgk ada daun-daun dekat kaki dia..
depa pun bela budak ni dan anggap budak ni macam anak depa..
depa bagi budak laki ni pakai stoking untuk lindung daun yang ada dekat kaki dia..




selama budak ni duduk dengan depa,depa banyak belajar jadi mak dan ayah..
banyak benda yang depa belajar dengan budak ni..

budak ni dia jeneh xada selindung-selindung..kalau buruk,dia kata buruk..gittewww
sampai mak dia kena buang keja sebab terlalu berterus terang..
budak ni juga yang bagi semangat dekat mak ayah dia untuk buat benda yang mak ayah dia pikir benda tu mustahil untuk dibuat..
tapi mak ayah dia sahut apa y budak tu cabar dan berjaya cipta pencil dari daun!


sampai la satu hari, satu persatu daun yang ada dekat kaki budak tu gugur dan kering..
tapi dia rahsia kan dari mak ayah dia..
sebab dia xnak depa sedih dan dia tau if bagi tau pun,mak ayah dia xdapat buat apa-apa..



last...budak tu kembali ke tempat asal dia..iaitu TANAH.


masa budak tu blah..memang sedih gila..
jennifer garner tu serius pandai gila berlakon..dengan aku-aku sekali menangis..


movie ni jalan cerita dia ringan..tapi best..
tak berat kepala nak pikiaq..
pastu moral yang filem ni cuba nak sampaikan memang sampai. gittewww..


mak ayah memang kekuatan untuk seorang anak..
mak ayah kena support anak,walau benda tu nampak kecik dekat mata mak ayah,tp nampak besaq pada mata anak..
jangan pandang rendah pada anak sendiri...


apa pun memang best la..
layaaannnnn..




p/s : aku xstory keseluruhan,tengok sendiri..sebab banyak part yang memang tangkap sampa ke hati.
hehehe


Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..