Skip to main content

Citta mall, The Alethea dan .....

assalamualaikum..


Asyik tertangguh ja nak update blog..baru settle barang baby..lusa balik kampung plak tengok anak menakan aku sakit,kena virus kencing tikus. sedih.. :(


awal bulan 6haritu ada event dekat Citta Mall,maka aku pun tong2 dengan insurgent buka booth. best juga..tapi panas ya rabbi,muka berpeluh-peluh. Selamat la aku bukan kaki mekup..kalau tak,mesti buruk.



setup booth pastu dok relax-relax.
macam biasa,adelia aku tinggal dekat SIL.
xsesuai nak hangkut dia mai event macamni..


ni sepupu aku,dari kedah mari..
badan aku gemuk k..
baru hilang 3kg..
now 57kg dari 60kg.
seksa juga la nak turun badan pun..
tapi diet kalori ni ok la..xda la teruk..
lagi 9kg nak kena buang..


peacccccceeeeee!
ada customer datang beli baju,bila aku cakap aku dah kawen n buka booth dengan suami,dia gelak..dia ingat aku melawak...kakakakaka
terus rasa kembang bila dia cakap,xnampak macam mak orang ponnn!..
hewhewhewhewhew



booth eli sebelah aku ja..
xboleh jauh2..
hahahahaha


nampak sangat tak da keja..
customer so so ja event dekat Citta Mall
maka,jalan-jalan la area-area citta mall..

ingat nak tengok wayang..tapi macam xbest plak..
dah 2tahun++ xtengok wayang..
dulu kami kaki layan movie,now donlod tengok dekat tv ja..

makan dekat citta mall agak membunuh juga la..
mahai kemain!!
1dish RM12 gitu..tu belum masuk air..
makan subway jala yang mampu..
tu pun rm16 gak la 1roti..
makan sehari sekali ja..
ahahahhaha

balik makan kedai abe dekat kawasan rumah.
jimat.



dating dekat tangga tengok peti ais bergerak..
HAHAHAHAHAHAHAHAHA



2hari event dekat Citta Mall,lepas ni Ipoh pulak.
xsabaq oi..


now production the alethea stop sekejap sebab anak menakan aku sakit,mak dia selaku partner aku,agak tak stabil..nanti continue..


kalau siapa-siapa nak beli bracelets yang aku bawa dari USA or nak beli longsleeve the alethea,boleh tengok dekat instagram.

baju longsleeve aku jual cutting muslimah gittewww..
xketat..
harga RM35 sahaja sehelai untuk longsleeve dan raglan.
long tank top RM30
bracelets RM32/pcs


visit la instagram @thealethea

^___^









Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..