Skip to main content

Nogori Delight, masakan kampung n9.

assalamualaikum..


Haritu lunch dekat Nogori Delight,masakan kampung n9, kedai dia dekat depan kedia secret recipe,kuarters KLIA.

Makanan dia memang nogori punya style. Masak lemak cili api dan tempoyak..banyak la menu...sepinggan lauk harga RM7 gitu... Macamikan harga ikut pasaran.


Masak lemak cili api udang.
Rm7 sepinggan.
Dapat 6-7ekor udang fresh.
Dalam kuah masak lemak ni,dia bubuh daun pegaga.
Dengan daun2 licin aku sapu



Eli order ayam masak lemak cili api tempoyak.
Ada daun pegaga juga..
Eli xmakan daun pegaga..maka bini dia la sapu bersih.


Pastu kami ada order ulam dengan kangkung goreng belacan.

Kangkung sepinggan RM4,boleh 2orang makan.

Ulam xtau harga..sambal belacan dia meletoop!!..dalam pinggan ulam tu ada timun,kacang kelisa,sambal belacan dan juga ikan bulu masin.


Masak lemak cili api dia memang boom boom boom meletop!!!sumpah wei.sedap nak mampoih..pekat..pedas kaw kaw kaw!
Berbaloi bayaq ...memang puaih hati gila.


Pastu rezeki,boss kedai bagi 2keping telur dadar...pun licin kami sapu..

Total RM24.50 termasuk air teh o ais limau dgn sirap ais selasih.


Insyalalh lepas ni nk p makan lagi...nak try masakan asam pedas dengan sambal dia pula..


Kedai bersih..
Xda lalat langsung walau ada pinggan customer lain y masih belum angkat.

Kalau nak lunch kena p awal..
Kalau p lambat mcm kami dalam pukul 2ptg,daging salai semua dah licin..


Kedai ni buka siang ja.
Sebab brader tu kata ,xckup stafg nak buka sampai malam..


Servis makanan,terbaik..sekejap ja..staff kedai pun friendly..


So pada y nak cuba..p la..tobat sedap dan berbaloi..

Selamat mencuba!

Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..