Skip to main content

Event Hari Belia, Pantai Tanjung Gemuk,Port Dickson.

assalamualaikum..


orang gemuk nak p pantai tanjung gemuk.
-.-'

berat aku now 61kg uoll..
dengan tnggi cuma 157cm..
memang dalam ktgeri GEMUK.
ntah bila nak boleh dapat berat 50-48kg balik.
stresssssss..diet asyik kelaut.



Event kalini aku follow eli ja..the alethea xbuka booth.Sabtu pagi gitu,gerak dari sepang ke PD,packing baju pun pagi tu la..kemas pun mamai-mamai,makanya seluar 1ja bawa..tudung pun selai ja bawa..
zzzzZZZZzzzz


sampai dah..
pagi-pagi pun manusia dah ramai.
parking sikit punya susah.




jarang dah nak snap gambar berdua macam dulu2..
time-time event gini jala dapat pun..
harap ja beli monopod,haram xguna2 hahaha


kami stay dekat glory beach resort.
satu malam dapat RM230 inc tax semua.
not bad.

bilik besar,dia ala-ala apartment style.
2bilik 1toilet.


tv pun ada.
bilik aircond,living hall pun ada aircond dan kipas.


bilik ni kipas.


hall dia.
besar dan selesa.

dapur dia.
ada kettle n peti ais.



petang sikit,konon nak p mandi pool la..
sekali..
manusia macam ulat taik uoll
bayangkan air pool yang sejuk tu jadi suam2..
ghahahahahahaa

terus adelia ajak aku naik..bagus!aku pun xselesa.rasa macam xbersih plak.
sebab ramai sgt..


mandi dalam bilik ja.
settle masalah.


~~~~~~~~~~~~~~~~~

dekat sana kami makan nasi ayam,dah lupa nama dia..
sedap oi..
rasa macam makan chicken rice shop.

1pinggan memang banyak gila.
RM4-5 harga nasi ayam ni.
toge dengan pak choy tu harga asing.
cabai merah dia memang marveles gila la..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

malam tu pula makan satay dekat sri tanjung.
sedap juga.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
esok pagi hari kedua tu,aku check ut jam 12,terus balik rumah sendiri,malas nak ikut eli p booth dia..
malas nak kepung adelia.
aktif kemain.


makanya,bila sampai rumah..masak untuk diri sendiri.

sambal sotong.


nasi putih
kicap
sambal sotong
telur dadar
pak choy stim
undang goreng tepung.

settle.



sekian.
bubbyeee.











Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di