Skip to main content

3tahun kawen,hanya sekali celebrate anniversary .

assalamualaikum..



sedih mak nok..
biasa perempuan beria-iya nak sambutkan..
tapi rezeki aku nak sambut anniversary direct xada rezeki.


anniversary pertama ja sambut.tu pun sambut dalam iman ja..
hahaha
p makan-makan dekat alamanda..


anniverssary ke2,xsambut sebab bergaduh.
aku p kunci pintu rumah,kebetulan eli xbawa kunci..pastu dia panggil aku xdengar sebab tidur bilik belakang..pastu hf aku p silent..
wahahahahahha

eli bukan jenis pemarah,tapi haritu,dia punya marah..dasyat gila
kakakakakaka

pastu dia merajuk..
aku pun merajuk,balik kampung..

maka,xsambuttttttttt..
cuma wish bodo-bodo gitu ja..


~~~~~~~~~~~~~~~~


untuk tahun ni..anniversary ke-3,pun xsambut..
sedih ioll
padahal aku dah plan surprise dekat eli..
siap book hotel..

pasal hotel tu eli tau,pasal surprse ja dia xtau..
sekali..dia silap apply cuti..
tsssskkkk..


time tu pulak kami dedua tengah kalut settle print baju niaga..
aku time tu xtau nak gelak ka nak nangis..
burn hotel..burn surprise..


kalini xmerajuk apa pun..
buat lex buat cool jala..


~~~~~~~~~~~~~

cuma aku flashback dalam iman jala..
eli ni dia xromantik mana..
biasa ja..




kami salu juga gaduh..tambah kalau time PMS,aku punya mood macam raksasa..
kesian eli n adelia..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


tahun ni,memang tahun bekerja simpan duit..
xboleh nak p jalan-jalan..
simpan semua angan-angan nak jejak negara orang..
wuwuwuuwuwu


penat juga..
eli lagi penat..
keja..
niaga..
aku penat jaga anak,niaga..jaga rumah..


macam tak caya dah kawen 3tahun dah..
kalau aku tengah down dengan relationship aku secara tiba-tiba..
mesti aku cuba nak ingat balik kebaikkan eli..
pujuk hati betapa bestnya ada suami..


orang perempuan kan,kadang-kadang mood ok..kadang2 rasa macamana ntah..
aku tak tau la perempuan lain macamana..tapi kalau aku..
memang kadang rasa down..
tiap bulan mesti ada perasaan pelik tu..
perasaan majai secara tiba-tiba..
perasaan nak mengamuk..
perasaan semua benda jadi xkena..
zzzzZZZZZzzzz


aku tak harap banyak..
aku cuma harap,eli akan stay dengan aku n adelia sampai bila-bila..
harap dia xcurang..
harapan setinggi gunung..


aku pun xtau sampai bila dia akan tahan dengan kelemahan dan keburukan aku..
tapi hari-hari aku doa..
moga -moga dia akan tahan sampai dia mati.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


bye.






Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..