Skip to main content

Sweet Escape :: Redang, Mutiara Resort.

assalamualaikum..


Redang ni plan dah lama..kononnya aku nak p ambil lesen diving sekali..tapi last-last,xdapat nak ambil lesen..sebab xda orang nak jaga Adelia,nak tggal xsampai hati. mula dah merajuk nak balik kampung tercinta hahahahha..last-last,aku ikut juga Eli.hewhewhewhew


Adelia pun excited..


gerak malam, pukul 11 dari rumah. kami gerak 2biji kereta.
Eli,aku,adelia,ejat sutrup,kabat,ketai,naning,ryna,suhaili..


drive dekat 8 9jam juga la..sebab sesat barat 
Ejat yang drive sorang-sorang..
aku dengan Eli giliaq2 tidur dekat belakang,sebab adelia kongker seat.
seksa gak la..


muka xmandi..xcukup tidoq..zzzZZZZzzz


2anak dara, 1mak dara.



naik la boat mcm feri kecik ni..45minit gak la..dan la tidoq..
Adelia pun tidoq juga..
jaga2 tengok dah sampai.



time sampai jeti marang tu,lapaq gila babun punya...xsempat nak makan sebab ngam-ngam nak kena naik feri tu..sampai Mutiara Redang,relax-relax sat.. pukul 12.30tghri tu,dapat la lunch.

bilik kami share 3orang perempuan. Eli tidur dengan member-member dia..
Adelia tidur dengan ibunya.


makanan dekat Mutiara Redang ni,biasa-biasa ja. sapa yang mai jeneh relax-relax..ok la..
makan tengah hari tu, depa masak
ayam sambal,ikan goreng,sayur kobis,nasi putih,buah tembikai,sambai belacan,air sirap.
sedaaaaaappppp la bagi aku.
mungkin sebab kebuluran xmakan breakfast.



pukul 3,Eli p diving,tinggal aku dengan Suhaili ja dalam bilik. Ryna p ambil lesen diving.
pas lunch tu,memang hentam tidoq la..ngantuk gila weiiiiiiii



selamat Adelia pun nak tiduq.


pastu sedaq dalam 3.30 macam tu,dok rasa pasepa bilik panas..sekali depa tutup aircond. 
bangun bawa Adelia main pasir.

bilik kami depan laut. so syok la..nyaman ja.



ini budak,suka plak main pasir dengan mandi laut. selalu dia takut.
kemain susah la wei nak ikat rambut dia.
ni pun dapat ikat sebab dia qalit main.

dia main pasir,separuh kepala dia ada pasir saja-saja..
-.-'

pemandangan depan bilik ioll.


mandi manda dengan Adelia sampai pukul 6lebih gitu..
sampai teketaq2 la dia mandi..
suka plak dia mandi..
mula-mula ja dia macam takut ..


pukul 7.30 gitu,dinner.

sementara tunggu dinner,dekat tempat makan tu,memang depa sedia roti untuk kita p makan. nak bakar boleh..nak buh sekaya boleh..buh tuna boleh..roti kalau habis,boleh minta..air panas dengan air sejuk memang sentiasa depa refill.


dinner,lauk macam lunch..cuma ayam depa buat sup..ikan depa buat sambal..
masa aku p ni,ramai umat manusia.. bila dah ramai,macam-macam perangai aku tengok..

jeneh jakun kebuluq makan sorang-sorang sampai 4ketul ikan pun ada..jeneh tak ingat orang belakang. bayangkan lauk habis..xckup untuk orang belakang. Kena tunggu masak lain..padahal ikut2 tukang masak tu dah masak cukup2..tapi sebab ada manusia perangai lahanat..terus jadi xckup..buat malu ja.



~~~~~~~~~~~~~~~~

habis dinner,datttttttttttttiiiiiinnnnnnnnnggggggggggg time!!!

hari pertama,dating depan bilik ja.
sebab adelia tak ada orang nak tengok-tengokkan..dia lena awal gila..
anak dara semua p dating dengan bf.

sembang-sembang kosong..
pastu tidur dengan aman gila!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari kedua : snokeling.

hari kedua breakfast nasi lemak. sedap!
Tu pun aku breakfast dalam bilik ja,eli datang hantar makanan..cik adelia tidur..
eli pagi tu ada snokling pagi sampai pukul 1 gitu..


lepas lunch,aku pula siap-siap p snokling dengan suhaili,ketai n kabat. Eli jaga adelia.
1st time aku nak snokeling oi..ahahaha
jakun gila.



aku kan tak pernah nak snokeling,swimming pun xpandai..bayangkan masuk dalam air asyik terpusing ja..
babun gila!hahahaha
sampai boatman tu kata "ni washing machine ka manusia"..bodo tau!

HAHAHAHAHHA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dah snokeling 1jam lebih,balik la kepangkuan anak dan suami..wahhhh!gitteww!

sambung mandi pulak dengan Adelia n Eli.


kemain la Adelia seronok mandi...siap kencing dekat tangan ketai dengan naning..hahahaha
rasa panas jaaaaaaa..

hari kedua,dating hampaq kain atas pasir,dok golek2 berdua..hahaha
adelia suhaili tolong jaga,sebab dedua tidoq awal.
syok mak apak adelia,dapat dating atas pasir..hahaha
gila dah lama kot xda masa berdua duaan.


golek2 atas pasiaq 2 3jam,sembang-sembang tengok langit..pastu balik bilik masing-masing.
wasap-wasap sat laki bini,pastu ZZZZZzzzzzzz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bilik yang aku duduk tu not bad la..sebab aku ok ja..

bilik dia xda meja atau heater..
memang koboi habis.


ni gambar bilik lama..masa aku duduk tu..depa dah buat lain..so elok la..
tapi kecik dan simple gila.

ada 1katil queen dengan 1katil single.
bilik aircond.
toilet duduk
toilet dia ok..xteruk..bersih la..
air pun laju ..

aku air panas Adelia semua refill dekat tempat makan.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


malam tu ada bbq.

tempat bbq,depan tempat makan.

malam bbq tu..biasaaaaaaaaaaaaaaaaa gila! hahahahha
ayam goreng kfc 2ketul,isi ikan bakar 1ketul,bebola ikan 3ketul sorang,hotdog 1..nasi goreng 
biasa gila kan..

aku dok bayang ada sotong..udang..muahahahha
tapi ok la..makan share2 sorang sikit..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


esok tu..gerak balik pukul 11 lebih dari jeti mutiara resort.
breakfast pagi tu nasi dagang lauk ayam..sedap nak mamp!

ryna america,aku,suhaili malu2 hehehe
aku sebaya ryna,suhaili tua 1tahun dari aku.
Adelia memang ngam dengan 2orang anak dara ni..dedua jenis suka layan budak.
mak adelia memang banyak relax la!hahahahaha



gambar ni suruh komando ketai snap..
hahahaha
serius gila muka komando ketai time nak tolong snap gambaq



dengan ryna awek naning



gemuk!
lengan manusia mana la yang aku pinjam hahahha



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

auwwwwwwmmmmmm!


gerak balik.



seronok la juga..even aku dengan adelia banyak nganga ja..ahahaha
tapi ok la..Eli pun bijak bahagikan masa.
kalau x..mmg aku merajuk la hewhewhewhew



jangan tanya berapa 1kepala dok dekat sini..sebab aku xtau..eli yang belanja.
huhuhuhuhu
cuma aku ras dalam RM350 kot 1kepala.


sekian,
terima kasih.
:)























Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..