Skip to main content

Cerita tentang The Alethea Apparel di Bukit Jalil.

assalamualaikum..


Baru ada kelapangan .. alhamdulillah, selesai sudah event pertama untuk brand aku sendiri. Lega. Ada juga yang sudi beli baju dari brand Alethea apparel. 


Ketaq ok.. ni bisnes ke4 aku.. memang harapan tu tinggi la... 1st dulu bisnes barang baby ready stock..slow..pastu stop. Mula balik dari awal,buat bisnes pre order barang baby until now..pada masa yang sama aku cuba buat tie dye untuk baby ..tapi xdapat sambutan..so stop sekerat jalan.. Now, aku mula balik..buat lokal brand sendiri. Harap boleh pergi jauh..insyallah. Usaha tangga kejayaan.gittewww,insyallah.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hari sabtu haritu, 1st day event..malam sebelum tu memang gigih la jahit tag baju sendiri sebab xsempat nak hantar kedai..motat pun datang rumah petang tu..tolong lipat baju dan masukkan dalam plastik. Aku jahit 42helai baju...tat lipat 80helai baju..hewhewhewhew..  Eli pun banyak tolong.. tak terkira pertolongan Eli sepanjang proses nak buat brand Alethea.


Settle jahit dan lipat, aku buat bracelet plak..pastu settle email2 pasal barang baby ...tidoq pun ayam-ayam ja..sebab gabra punya pasal..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Bangun pagi sabtu tu,tengok ayaq xdak ..terpaksa la mandi dekat rumah SIL.
Memula plan nak pakai kain belang2 ni..tapi aku rasa macam aku jadi megembang..sebelum kena kutuk dengan Eli,baik aku terus tukaq pakai seluar.. 

Tadaaa!!!baru rasa konpiden..
Signature tee alethea+jeans+drmart+sling bag mango.


Sampai bukit jalil around 11pagi.. setup booth apa yang patut..terus gerak p hantar Adelia pulak dekat rumah SIL sorang lagi..


Booth Alethea Apparel.
Ramai juga orang yang datang dan beli..alhamdulillah.
Ok la untuk permulaan kan.

Kami kongsi tapak dengan brand insurgent.
Tq ijat & eli :)


~~~~~~~~~~~~~~

Hari kedua.
Sampai awal.
Adelia macam biasa,tinggal dekat SIL.

Adelia pun steady ja kena tinggal..syok kemain dia..ikut SIL p kenduri sampai xmau balik hehehe..

Rindu wooo tinggal dia dekat 12jam..
Tapi kalau bawa pun..xsesuai..panas dan bising.. kesian plak nak bawa..


Lepak2..sambil layan customer..

Jumpa akak ezy craft.. sebelum ni dok sembang dekat fb ja..
Kak ezy dia buat bantal comel2 yang ada tulisan tu..femes wooo..pernah masuk tv9 dengan paper..
Order dia sentiasa full.. 
Kalau nak usha2 try cari ezlovecraft dekat instagram..

Tq kak,sudi beli baju saya :)


Atiqa ali pakai sweatshirt dari alethea apparel.
Segakkan kan.. atiqa ni owner tudung-tudung labuh . Nak tengok koleksi tudung-tudung dia boleh visit webeelongtogether .

Atiqa ni muda trang tang tang lagi..tapi dah berjaya.. salute!

Tq tiqa.. cool habis..hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sepanjang event, motat memang bagi full komitmen..macam xcaya..bangun awal..buka booth dulu.. rasa seronok gila tengok dia dah matang mcm sekarang..


Sekarang, alethea apparel dah buka pembelian melalui online. Kalau sapa-sapa berkenan nak beli sehelai ke 2helai ke.. boleh tengok dekat instagram @thealetheaapparel

Boleh order melalui wasap sahaja.
Untuk pembelian online,ada sale. Sebab nak clear stock bagi habis. So rugi la kalau xbeli.. gittewww..stock sangat terhad.. lengan panjang tinggal beberapa helai ja lagi..sweatshirt macam Atiqa Ali tu pakai tinggal 1helai sahaja lagi tau.. so cepat2 order ok..


~~~~~~~~~~~~

The alethea apparel VS insurgent co.
Bini VS suami


Malaysia distro Thorrrrrbaikkkk!!!
:)












Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..