Skip to main content

Tempatanfest 5,Paroi Seremban.

assalamualaikum..

Weekend lepas aku follow Eli p event lokal clothing dekat Paroi,Seremban. Stay sana 3hari 2malam dekat hotel Sutera.



Sampai Paroi dalam jam9 lebih-lebih. Eli setup kedai..aku pun lepak2 dengan Adelia dulu..


Pastu p la check in..
Hotel Sutera ni hotel 1bintang kot..
1malam RM120
Ada swimming pool semua.
Not bad la..


So aku lepak bilik ja...malas nak ikut p tapak niaga..sebab Adelia aktif kemain..
Xlarat nak control.

Lepak bilik,layan wonderpet jala..hahaa
Pastu order makan..pejam mata ja order nasi goreng RM14..

Sedap nasi goreng dia..

Lepak-lepak..dengan Adelia langsung tak tidur..aku dapat la lelap sat..biaq dia main dalam bilik..


Pastu keluar swimming plak..Adelia teruja habis hahaha..

Mandi sampai mengigil2 la..
Elok2 mandi semua..bawa naik bilik,mandi bawah shower ,tukar baju semua..cun2 tidoq...

Dari jam 7ptg sampai pukul 9malam dia tidoq..
Lega.

Aku memang baget malas la nak keluar makan,suh eli tapau ja..

Tapi eli kesian..dia ajak juga keluar dari bilik..hihihi..

Aku pun google la makanan apa yang best dekat Paroi..

Padahal dah order chicken chop RM20 kot..
Tapi part ayam memang mengecewakan..

Ayam aku dapat mentah.. bila picit isi sama isi,still keluar darah cair2 warna merah jambu..
Pastu bila bau ayam tu..memang bau xmasak..aku call minta tukar..

Dapat yang baru pun,sama juga..walau dia belah 2ayam tu..tapi still sama mcm y pertama..

Mungkin bagi depa dah masak..tapi aku memang xlalu nak makan..perabih fries jala..dah malas nk tukaq..anggap bukan rezeki aku jala..melayang RM20.

Elok Adelia jaga tidoq,Eli pun sampai.
Ikut dia kemas barang niaga,pastu terus p makan.


Kami makan dekat NASI ARAB DAMSYIK.
Aku google,ramai reviee kata sedap gila.so teruja la nak p..




Nasi dia bagi aku kureng..mayb sebab aku lebih suka nasi yang warna oren tu...
Tapiiiiii sambal dia memang meletop!!!!!sedap nak mampus wei..

Eli memang sebat licin..sebab dia memang suka nasi ni...Adelia pun makan banyak..

Kebab dia, Amid kata sedap..tambah -tambah cicah sos bawang putih tu...

Harga murah..standard kedai nasi arab biasa. Portion memang banyak la..tu kami order set wahid..set untuk 1 orang.

Nasi aku RM12 sepinggan.
Nasi Eli n ijat RM15 sepinggan sebab lamb.
Kebab xingat berapa..

Deco kedai memang arab habis..hehehe..
Berbaloi la untuk uoll cuba..
Kedai dia memang dekat gila2 dengan stadium sukan tu..5min ja dah sampai uoll.

~~~~~~~~~~

Esoknya,rutin yang sama juga..
Lepak dalam bilik ja..
Mandi kolam...
Makan...

Layan si kecik ni main..

Lepak2 sampai lebam.


~~~~~~~~~~~


Lusa,balik.



Camwhore.


Sampai rumah,masak!


 Aku masak kerabu perut dengan ayam goreng.

Settle.


Bye.





Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..