Skip to main content

Skincare Vit E ,The Body Shop.

assalamualaikum..


Aku now tengah on guna product body shop. Masuk harini dah 3hari.


Dah lama aku biar bogel ja muka aku tanpa pakai apa-apa. Last aku pakai product SKII. Tapi xsesuai..sebab muka aku jadi naik ruam kecik-kecik.. makanya,aku bagi ja dekat member aku..dia cakap,dia pakai kulit jadi elok. Mungkin xsesuai kan dekat muka aku.


Memang dekat 6bulan 7bulan la muka aku bogel..akhir-akhir ni aku rasa macam kering sangat plak muka..


Makanya, try la beli product Body shop. Aku beli on9 ja. Sebelum beli aku tanya member yang keja body shop dulu..apa yang sesuai untuk kulit aku.

Mula aku nak buat pala beli set vit C. Tapi member aku cakap, untuk kulit kering elok pakai vit E punya set.

Dia advise aku beli mcmni : pencuci vit E,toner vit E,mois vit E,capsul vit C(pakai utk malam).Pastu dia suruh tambah drop for youth.


Akhirnya, aku beli set macamni.

Pencuci,toner & drop for youth.
Total : RM188 inc postage.

Drop for youth tu yang mahal, lepas dis dapat RM109 untuk 30ml.


Aku xambil krim pun,sebab aku malas pakai. Capsul pun lex2 lu..ada duit lebih baru ambil.


Drop for youth tu pakai selepas pakai toner.


Selama 3hari ni, rasa ok la muka.
Sebelum ni aku cuci guna sabun mandi ja hahaha


Nanti dah lama pakai,baru nak review. 
Harap2 sesuai la dengan muka aku.


Pasal beli on9 tu, uoll boleh email tanya consultant body shop dulu utk tau apa yang sesuai untuk muka uoll if xda kawan yang keja body shop.


Servis pos depa memang terbaik,aku order jumaat jam 2 gitu..dok ingat isnin la sampai..tup2 sabtu dah sampai.


Drop for youth tu kalau baca review,boleh meleleh ayaq hidung..hahaha..
Boleh pakai seawal 25tahun..untuk elak kulit berkedut..gittewww.


Bye.

Comments

Huda Luna said…
ahahah nak beli gak la drop for youth tuuu. nnt nk p bodyshopp
safiyyah osman said…
Beli huda..sumpah sedap pakai..hehehe
Nurul Aziz said…
sk11 tu rasanya memang ramai pakai memula akan jadi cam bintik-bintik, kena bertabah sikit.. sebab kulit tengah detox.. huhuhu.. pas dah lama sikit, baru okay.. tapi tulah nak menten pakai mahal lah pulak.. T_T
fifi said…
Hah...dia dah start menggoda dah..cepat sket buat review piya...hahahaha..akak nak tgk.akak x beli lagi ni..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..