Skip to main content

Selamat Pengantin baru Hazana Sohimee.

assalamualaikum..


macam mimpi..dah kawen dah bff aku.. serius memang tak caya wei..sebab dulu kami sama-sama kata nak kawen lambat..AHAHAHHAHA.



hari jumaat (7.3.2014)

Aku sampai jam 9.30++ gitu..ayah yang hantar..sumpah aku dupdapdupdap..aku kan emo ..haahhaha.. Adelia xbawa sebab aku nak jdi pengapit zana dekat masjid..bawa dia kalu..apa pun tak boleh..ahahaha

time sampai tu zana dia tengah makeup..
jam 10pagi,gerak p masjid pulau sepom.

tepat jam 10.30pagi jumaat tu,sah Bet dengan zana jadi suami isteri.
alhamdulillah.

happy gila aku rasa wei..memang macam xcaya..jjodoh yang tak di sangka2..aku harap bet dapat jaga zana sebaik yang boleh.

cantik ke idok???
lawaaaaaaaaa kan...
meleleh ayaq hidung tengok.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sabtu (8.3.2014)



gerak awal p dewan,sebab nak tolong apa-apa yang patut.
Adelia macam biasa tinggal dekat tok dia.

sebelah aku yang kecik molek tu,aku panggil kak teh..kak ipar zana..kak teh ni macam kakak sendiri...baik n cool pastu kepala gila-gila..tak rasa kekok langsung masa 1st jumpa dulu..

Baju kak teh, kak wani yang buat..meletop2 uoll. Menangis anak dara tengok... 

ni kawan sekolah menengah dulu...depa termasuk zana satu kelas,aku ja kelas lain..tapi still baik ..aku semua orang aku sembang..kelas depan..kelas belakang,taram sama ja buat kawan hewhewhewhew..

yang pakai baju polka dot tu anak dua dah..tapi badan solid..jeleeessssss..
yang sebelah aku tu,kakak ipar baju polka dot..kemain kira kawan2 jdi kak ipaq hahaha



aku - zana - adik.
baju adik cantik kan??
kak wani yang buat juga..
kak wani kreatif..pandai menjahit..
manik baju nikah dengan kawen zana,kak wani yang jahit.



adik yang aku sayang dan anggap macam adik sendiri.
so now mama abah jaga adik jala..adik yang paling bongsu dan masih solo..
Adelia besar nanti boleh jadi pengapit adik la hehehe ;p


Lawa kan????...

Meh tengok makeup zana plak..

Makeup masa bersanding.
Baju dari pak andam
Manik dari kak wani

Makeup masa nikah.
Baju dan manik dari kak wani




Pada siapa2 yang nak guna khidmat shahrul yang super lawak dan friendly...sila la contact beliau.

Orang luar dari kedah,shahrul cuma ada baju ja..pelamin2 nan ado...

Berbaloi2 oi..
Makeup dari lily..meletop habis!!!
Lily bukan makeup pengantin ja..kalau nak makeup dinner pun boleh..katanya serendah RM50 ja uoll.. 


Apa2 sila contact tuan punya badan sendiri gittewww...insyallah ampa akan berpuas hati dgn hasil kerja shahrul dan lily.


~~~~~~~~~~~

Pada Bet dan Zana,

Semoga perkahwinan ampa sampai syurga, Bet hg jaga kawan aku baik2.. semoga sentiasa murah rezeki. 
Selamat pengantin baru .

Happy honeymoon.
Aku xmau apa2...cukup bagi Adelia kawan ja..made in Bali gittewww...hahahha :p


~~~~~~~
Sehari selepas majlis,Zana call..dia cakap terima kasih semua sebab tolong dia..


Zana, hg paling banyak tolong aku..budi hg xdapat aku nk balas sampai bila2..duit ringgit yang hg dh tolong aku pun terlalu banyak...


Apa la sangat setakat tenaga y aku bagi time majlis hg tu..aku seronok dapat tolong sikit2..


Lagi pun masa aku kawen pun hg y banyak tolong..tawarkan diri nak bawa p makeup..bawa p masjid semua.

Semoga persahabatan kita kekal sampai kita tua. Aku sayang hg..aku happy sgt2 tengok hg happy .. 

Selamat menjadi isteri.
Menjadi ibu..


Nnt jom p bercuti sama2..hehehehe..

~~~~~~~~~~


TAMAT.








Comments

Chekgu Azrine said…
tahniah utk kawan pea...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di