Skip to main content

Hye Nike Dunk Sky Hi Print hidden wedges, byebye Skechers hidden wedges.

assalamualaikum..


Waaahhhh gitteew tajuk entry.. hahaha..mampos kena cemuh dengan anon.


Dah rasmi kasut baru. 


Aku dah lama xshopping, kalau shopping pun,gittew2 ja..xsecara serius..dah lama juga xkeluar lepak2 dekat shopping mall.


Haritu Eli ajak teman dia beli kasut.Aku memang tak plan pun nak beli apa-apa.. just nak enjoy p makan2 jala..

Kami p The Curve. Masuk la Nike store. Eli pun tengok-tengok kasut..sekali dia panggil aku,tunjuk kasut y memang feberet aku la..

Pastu terus terbekenan!!!hahahaha
Demm!

Aku memang dah lama plan nak beli ganti..nak let go hidden wedges skechers tu..tapi asyik dok tangguh2..sebab sayang.

Dulu ada berkenan hidden wedges Aldo..tapi xbeli sebab banyak sangat inspired design aldo tu..


Sama mcm kasut sketchers tu..terlalu ramai yang beli inspired punya... sejibik2 plak tu..

Skechers tu aku beli dekat US, time beli tu Asia memang xmasuk lagi..
So memang sayang gila..
Tapi alhamdulillah, kasut tu pun dah ada buyer..

Aku let go murah ja..RM200. 2kali pakai ja.condition tiptop lagi.


~~~~~~~~~~~


Malam tu,terus try hidden wedges nike ittewww...dan BELI!!!!
hahahaha.. *menangis dalam hati*

Mahal gak la..selamat ada duit nuffnang..hewhewhewhew

 Harga RM359. 
Tobat pejam mata beli hahaha..
Kalau beli dekat Amazon boleh dapat lagi murah tau..dalam Rm280 gitu ja..
beli dalam Malaysia,memang azab la harga dia..


Eli bab2 kasut, dia memang bagi green light saja2.


Lif ajaib!! Haha



Dengan anak tersayang.
Peace yoooo- Adelia


Bye!






Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di