Skip to main content

Celebrate Birthday Nur Adelia yang ke 2 tahun.

assalamualaikum..


baju birthday girl.
gigih aku iron,padahal aku adalah manusia yang paling malas nak iron baju.
dulu zaman study,aku upah budak bilik sebelah untuk iron..hahaha

tapi sebab 24.2.2014,birthday Adelia,
mak semangat la iron baju kamu.



mak yang gabra lebih uoll.
dupdapdupdap jantung aku tunggu apak Adelia balik.


kami bawa birthday girl p makan dekat Alamanda ja.


apak dia balik,kalut2 siap..bawa p beli kek dulu..
planning asal,aku nak buat sendiri kek,nak buat guna buah tembikai..
tapi apak dia p beli tembikai sikit..
xjadi buat.


kemain seronok pakai topi tu..
selama ni,dia dok tengok dalam hi5 ja,
bila dapat pakai,memang nampak la dia suka..heheh




apa dia nak  makan nasi..
sedap juga..cuma agak kosong la..
pastu pedas..



ni aku punya...
ini sedap,cuma ayam sejuk..
tapi sedap la..



Adelia makan beger ja..
banyak juga la dia makan.


baget order aiskrim nak bagi ke Adelia la..
tapi nan ado pun dia makan...mak apak dia juga yang perabih..
Adelia tak biasa makan aiskrim,bila nk bgi dia,memang dia xmau..rasa hujung sudu ja..pastu xmau dah..
beriya2 mak apak order..

konon2 nak bagi ja dia makan..bebas nak makan jajan n aiskrim semperna birthday dia..
tapi tuan punya badan xmau..
rugiii lerrrr..
hihihi




kemain suka dia..
terkebil2 muka time aku jalan dari dapur bawa kek sambil nyanyi happy birthday..
hehehe

dia paling suka part nak hembus lilin tu ha..
nak tiru macam dalam hi5,aku nyanyi pun tiru sebijik2 macam dalam hi5.
lagi excited la kawan.




bukan makan kek pun,dia main ja lebih..
dia dah kenal apa itu kek..

hancur kek sebab dok main ja..xmakan pun..rugi RM20..
pastu lilin tu sampai pendek la siap dia asyik nak tiup..
T___T


 HAPPY BIRTHDAY SYG,
mak n ayah sayang u sampai bila-bila.
kami akan cuba bagi yang terbaik untuk Adelia.
mmmuuuaaahhhh!







p/s : xada pun gambar 1family,nak kena beli monopos la gini..







Comments

Umi Qi said…
Wonderfull celebration...Happy 2nd bithday adelia syg :)
mommy.aisy.hana said…
mak mmg suka eksaited lebih.. dup dap dup dap spnjang mlm mcm nk dpt menantu.. Jafi anak baok ye Adelia. HB :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..