Skip to main content

Muka bogel depan suami.

assalamualaikum..


Naked face..
Muka bogel/telanjang..

Aku xpandai nak make up..p mana memang sentiasa muka tu bogel ja..bedak pun aku xpakai..


Eli kiranya dari mula kenal aku memang muka bogel ni jala dia dok tengok..bila aku cakap nak make up,kawan mati2 xbagi..hahaha..


ni muka 1st time aku jumpa eli face to face..sebelum tu dok chatting dekat YM ja..xpun facebook..
tukar2 gambar nan ado..tengok dekat album fb saja..hf time tu cikai lagi..ahahaha


dating dulu-dulu pun nan ado aku makeup..muka bogel..gel..gel ja.




ni zaman-zaman dating dengan muka bogel.
aku pulak jenis tak pandai nak melawa..
tau pakai tshirt,jeans,selipar..tak da nk bawa2 handbag k..


now dah kawen..baru pandai nak menyegak macam perempuan..ada la keinginan nak makeup2..tapi sebab laki xsupport..so barang makeup aku beli..semua terbuang gitu ja..xpakai..

dah ada anak pula..rasa diri tu macam dah tua gila..arrrrgggghhhhh..aku stress..
rasa macam mana ntah...

dengan diet asyik la kelaut china selatan..zzzzzZZzz


now dok pikiaq,oatut x aku pakai bedak,pakai eyeliner bila keluar..hahaha..
sebab eli xsupport,so aku takut la..nnti pakai dia buh gelak dekat aku..
APTB!
hhaha



aku pernah tanya eli 

aku : b,kalau i makeup u suka x tengok??
Eli : tak yah make up,xmake up pun dah ok..

puuuiiihhh....menipu .

aku : b, i ingt i nak makeup2 la bila keluar dating..
Eli : *gelak*.. tak yah..i xsuka tengok perempuan makeup.
aku : eleh..bohong!!

aku masa nak snap gambar dalam studio ni,Eli mati2 tak bagi..dia kata xpa..muka bogel xpakai makeup pun dah ok..
aku??haruslah bangkang..ahahhaa
dia bawa la juga aku p beli bedak la apa..

tu pun test make up awal berhari2 ok..
omg..gelabah gila..
ahahaha


~~~~~~~~~~~~~~~~

aku jenis suka tengok perempuan cantik,walaupun dia cuma cantik sebab makeup sekilo..tapi aku still suka..nampak cantik ja..even perempuan tu pakai baju buruk..
tambah-tambah kalau tengok dekat instagram..baju pakai biasa ja,tapi sebab perempuan tu makeup sekilo..nampak canttttttttttttttiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkk..pastu hati pun meroyan nak cantik juga...
tssskkk.


n aku tertanya-tanya juga,ada x lelaki yang tak suka muka bini dia bogel??
nak bini dia sentiasa pakai bedak...
ada ke xada??


mana ada laki yang xsuka pada kecantikkan ,ye dak.?


bestnya if aku pandai makeup..
tak la asyik tunjuk muka bogel ja depan Eli..

oh lagi 1,Eli paling xsuka if aku pakai mata kaler2 ..dah lama juga la aku tak pakai mata kaler2..
wuwuwuwu.



p/s : doa2 aku bleh kurus. nak hilangkan 7-8kg.


bye.

















Comments

lg cantik bila mu bugelll piya den rase... :)
Siti Nursyamimi said…
piya bogel pun dah cantik bangat dah akk tengok..klu nk makeup nipis2 sekadar alas ok je kot.. tp klu tebal2 xpyhlah.. lg buruk nnt..hehhee
fifi said…
Kulit cantik piya...mekap tak mekap..sama jer.tp laki akak pun tak suka akak mekap ni
Miss N said…
hihi..ada2..husband sy suruh sy makeup bila kuar rumah. tak kira la gi keje ke..or pasar. tp dia suh makeup light2 je.dia tak suka tgk makeup tebal.
Mar Mansor said…
piya memang cantik asli..
~faRahaNis~ said…
ada la piyah.. laki aku pun tak suka jugak aku makeup.. selamat.. sebab aku pun x suka.. 1 brg makeup pun xdak, lagi sadis.. hari2 pakai bedak botoi ja.. haaaaaa
Mimy Hamid said…
Piya muka.bogel flawless..untung x pyh mekap
Fara Dilot said…
muka dah licin cam kulit telur masin rebus dah tayah mekap dah..
alysapunye said…
pya oii...
hang punye muka bogel pon cantik!!!!

tak payah nak tepek bedak bagai pon dah cantik...i jeles tau tak!!!

safiyyah osman said…
Fara dilot : hahahaha..lawak2..
Rilla said…
Piya, tak payah makeup pun cantik, kulit lawa. Husband Rilla pun tak suka Rilla makeup, or lebih prefer Rilla tak mekap. Salah satu sebab nape dia suka Rilla dulu katanya.
Mila Ahmad said…
piya xmake up lagi cantik tau.

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..