Skip to main content

Penat......tapi seronok.

assalamualaikum..


Alhamdulillah,settle dah pre order barang baby harga murah batch disember 2013-jan 2014. Now tengah open for new batch ( jan-feb).


penuh kereta.. sekarang pun 3kali ambil barang juga la..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Penat wei..order semakin bertambah..packing barang semua sorang-sorang..tssskkkk...letih tu semestinya... tapi sebab suka,minat..aku semangat la juga..


barang aku p pickup sendiri..
load barang masuk kereta eli tolong..
angkut barang keluar kereta,load dalam rumah ,kadang eli tolong..kadang aku sorang-sorang..
lagi pun eli dah penat drive kan..penat drive..jaga anak sepanjang aku ambil barang..
packing memang sendiri juga..Adelia memang tak kacau..cuma kalau dia nak susu or lapar,dia merap la dekat aku..lain-lain ok..
selalu aku ambil masa 3hari untuk packing barang.
dah siap packing,tunggu staff pos datang pickup.

baru la rumah kembali pada keadaan normal.
kalau tak,pengsan..hahaha

sebelum ni,aku buat bilik khas dekat atas,tapi xlarat pulak nak turun naik turun naik kan..makanya lungguk ja dekat living hall. Semak mata sikit la..
mana cus yang datang rumah pick up barang memang depa macam "wooowww..awk packing sorang-sorang banyak mcmni??"
hehehehe

bukan senang nak senangkan ??


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

untuk batch ni delay beberapa hari,sebab public holiday banyak sangat..
semua macam gabra la sebab check tracking tak masuk sistem..


lepas aku settle packing,aku masuk pula dalam sistem untuk bagi sorang-sorang tracking no..
bulan ni 200 orang yang place order..



sebab tu sekarang memang aku harap setiap customer purchase barang dekat website,sebab senang ..terus masuk sistem..aku nak update tracking no pun mudah..




lepas dah settle barang dengan tracking no..masa untuk buat proses refund pula pada customer yang xada barang..
aku biasa akan SMS sorang-sorang untuk minta no acc,bila dah dapat semua no acc..baru aku buat proses refund.


lepas settle proses refund, aku akan tunggu feedback dari customer yang dah dapat barang..kadang-kadang aku tersilap pos barang..kadang-kadang ada yang dapat barang rosak..so aku cuba respon sebaik yang mungkin.

aku warranty setiap barang dalam jangkamasa 24jam sahaja,lepas dari tu aku tak terima.

~~~~~~~~~~~~~~

gitu la rutin aku setiap bulan.
penat..tapi seronok..


masa ambil barang batch dis-jan ni,adelia tak sehat..demam selesema..aku memang tak tidur la..
esok tu bangun p ambil barang pulak..
huhuhu

dia rest dalam keta ja dengan apak dia, time aku p ambil barang.


so pada yang nak join pre order batch jan-feb,di alu-alu kan.
harga ada yang turun dan ada yang naik.

boleh visit www.atasrakcollection.com.my

pre order buka : 12jan hingga 7feb
payment start : 23jan hingga 7feb
barang akan di pos kepada anda : 12/13/14 feb 2014


dropship di alu-alu kan.
boleh klik SINI


bye.




Comments

YanaHime said…
Do what you love & money will follow you. All the best, piya!
Sarah Stephanie said…
Salam dear.. suka tgok cara u.. teringin nak jdi mcm u. Penat kerja but happy kan.. berminat nk jadi agent pls.. ada nom hp.. whatsapp kew...

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..