Skip to main content

On Diet,azam nak capai 50-48kg

assalamualaikum..


hye uoll...azam aku paling kuat untuk tahun 2014 ni adalah untuk diet. tengah cuba nak eat clean. tapi tu la..seksa oi.


ni gambar paling latest.
gila scary tgk badan sendiri..
berat aku dalam 54-55kg kot ke 53kg ntah..
tapi dalam 53-55kg la..


masalah aku,
perut memang buncit la..
pastu aku bontot nan ado..
sebab cutting aku jeneh atask besar,pinggang ke bawah kecik.


seluar memang aku still boleh pakai saiz 25-26 gitu..
paha pun sekarang dah ikut sama lebar dengan perut ioll..
stressssssssssssss..


maka aku pun dah mula diet..tak makan nasi..tapi haritu kan aku sakit dekat 2minggu..makanya..terbabas la..baru kemarin dulu start balik.

plan aku nak tinggal nasi atau apa saja yang berkabo tinggi.
gula minyak pun aku nak tinggal.
aku kalau minuman tu xda masalah sebab aku memang jarang minum makanan manis..
bab masak tu..aku memang suka masukkan gula..pastu aku suka samballllllllllllllllll...tskkk..tssskkk




harap-harap menjadi la diet aku nie..
diet dan juga workout.

workout aku download video dari utube ja.. selalu buat depan PC..
sebab adelia konker tv tengok hi5 dengan word world.
huhuhu..


video workout yang aku download

 atau 



antara 2 ni la aku buat,ikut pada mood..lepas buat cardio ni aku buat untuk perut pulak..


atau


dan



ini lah video-video yang aku tengah gigih ikut hari-hari..


masa mula-mula buat, sakit ya allah badan aku...ni dah hari-hari buat,dah xsakit dah badan..kalau tak time aku sakit 2minggu tu..badan aku pun sakit sebab aku workout..menangis-menangis wei aku tahan sakit badan n sakit sebab penyakit tu..

tap now dah steady..dah xsakit badan..alhamdulillah.



wish me luck!!!
jom kuruih sama-sama..
hihihih



bye.













Comments

Mar Mansor said…
sama la kita nk diet nih...50kg now..target 45-46kg la cam b4 kawen
Anonymous said…
hahah.. xtahan ade tgn pegang kereta tu.. kikiki

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..