Skip to main content

Menu Orang Diet #2

assalamualaikum..


ayam bakar dan sup sayur.

sup sayur tu xletak minyak..
masuk isi ayam sikit untuk bagi rasa..
teringat sup sayur arwah tok..

cara nak maska sup sayur versi aku :-
isi ayam gaul dengan bawang putih & bawang kecik yang dicincang halus-halus.
masuk air sikit time gaul dengan ayam,panas periuk,masuk la isi ayam tadi..kacau-kacau ..masuk air..dah mendidih baru masuk sayur..masuk garam. siap!

ayam bakar :-
garam kunyit+serbuk lada+chili flake+ olive oil+serbuk oregano+sos cili (sikit)+sos tiram(sikit)--- perap lama-lama..bakar.siap.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aku tak tahan la nak diet buang semua benda..
aku cuma skip nasi dengan minuman manis n bergas..
yang lain aku sapu..
hahahahaha

tak dapat la nak diet jeneh athkin tu..seksa jiwa raga ioll..
hahaahahhaa


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


hari yang sama aku masak ayam bakar dengan sup sayur ni..aku masak juga untuk eli..
perut laki kena jaga juga..gittewww


sup sayur
ayam goreng
ulan timun
sambal petai ikan bilis --again.


tergugat iman aku..maka aku ratah juga sambal tu..wuwuwuwuu
stress 


Comments

Cik Puan Rara said…
wuwuwuwuwuw sama lah kita piya.rara pon xleh tahan dgn atkins.rara mkn jugak nasi.tp 1 senduk je.hehe

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..