Skip to main content

25tahun.

assalamualaikum..



Tinggal beberapa hari & minggu untuk aku masuk umur 25tahun.
Rasa macam xcaya wei..
Otak aku ni 50-50 kot..50 nk ligan hora-hora dengan kawan2..50 lagi komitmen dekat rumahtangga.

Aku azam tahun ni nak lebih jadi positif dan kurangkan rebel dgn laki sendiri :p
Sian eli..

Aku nak usaha untuk belajar cool down kan diri dengan lebih hebat lagi..giiteewww..


Anak pun dah sorang.. aku xnak tambah lagi..tunggu steady sikit baru pikir..akan cuba usaha lebih untuk menjayakan plan aku ni..dah xmau main-main. Takut terbabas.



Adelia yang comel.
Memang style dia,nak snap gambar..dia akan terpacak depan kita..sibukkk ja..hehehe..

Aku plan,insyallah dalam masa terdekat nak ambil lesen diving. Eli dah ada lesen diving..now time bini pulak..apak jaga anak,mak p ambil lesen diving. Hihihi

Ada dlm 2-3bulan untuk gigih kuruskan badan..sebab kalau tak segan la nak pakai baju swimming..perut ioll macam ombak hahaha :p



Apak-anak-emak
My life.



24.2.2014 ni Adelia umur 2tahun. Alhamdulillah..dia still diberi kesihatan yang baik oleh Allah. 

Makin ligat..mkin cerdik..dah kenal ABC.. tinggal beberapa huruf ja yang belum kenal.. 

Bahasa dia guna ada beberapa ayat tu memang kita faham..yang lain ke laut..semua jadi bahasa German..

aku dgn apak dia cuba ajar dia supaya tak takut dengan binatang..kami x pernah takut2kan dia dengan tempat gelap..tak ajar dia takut hantu..xgertak2 dia untuk dia jadi takut dengan sesuatu keadaan..aku nak dia sentiasa rasa berani.. tapi until now dia cukup takut dengan gajah & badut. Yang lain xtakut..

Fyi,Aku memang sejak azali takut badut dengan maskot.huhuhu..terkenan kot pada dia..hihi

Cukup umur dia 2tahun,aku nak gigih ajar dia iqra',insyallah.
Budak besar Adelia ni otak macam sponge. Daya serapan dia tahap supersaia.

Rambut pun semakin panjang..Adelia kurus tinggi..tinggi sebab suka makan roti rasanya hehehe..

Dia suka main air..suka tuchak tuchak(acah-acah)..dia la penyeri..walau kadang-kadang dia buat mak dia jadi SINGA.

Tapi aku marah,bukan marah benci..mana mampu nak benci anak sendiri..
:)

Kadang-kadang aku rasa,mcm cukup la Adelia seorang anak aku..sebab aku xpandai nak bahagi kasih..tapi apak dia selalu pujuk..dia nak anak 135674orang.. hahaha..ok,aku tipu. :p
Apak dia nak 3orang anak ja kalau boleh.
Insyallah,akan di usahakan kemudian hari.


Tahun ni,mungkin akan jadi tahun yang aku dgn eli perlu lebih usaha.
Kemungkinan besar,perlu lupakan hasrat nak travel jauh-jauh..wuwuwuwuwu
Mungkin cuti-cuti Malaysia ja..
Harapnya tahun ni ada rezeki lebih.amin.


Safiyyah Osman
25tahun
8.2.1989
Bersuami.
Anak 1
Surirumah sepenuh masa
Founder atasrakcollection.com.my


Kejar impian kita.. buat apa yang kita suka,
Walau jatuh sejuta kali..
Bangun..
Bangun..
Bangun..
Terus melangkah...
Kejar....
Kejar....
Kejar....
Sebab janji Allah s.w.t ,
Tidak akan jadi sia-sia untuk orang yang berusaha.


Good luck uoll.
Bye.

Comments

Sharz said…
semoga piya terus sukses dalam hidup dan adelia pon sihat2 je.. :)
Unknown said…
moga apa yang dicita2kan menjadi kenyataan...insyaAllah.
MOMMYLIN said…
muda lagi.. da berjaya dalam busines.. tahniah dik..
akak ni terkedek kedek je nak berbusiness.. tahniah.. dan happy besday...
Riana said…
Good Luck Piyah..=)
Cik Siti Hajar said…
laa... sebaya kita ni rupanya... :)
Sheila Salim said…
Assalamualaikum, alhamdullilah. semoga dipermudahkan urusan kamu sekeluarga (",)
azhar red artz said…
Kita sebaya la .. hihi.. tp sy ank dh nk msuk 3 org..

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di