Skip to main content

2014 - Buku Baru.

assalamualaikum..


Tahun 2013 banyak benda yang jadi pada aku dan orang-orang sekeliling aku...samaada dalam dunia nyata atau pun maya..

aku nak imbas sikit-sikit benda-benda yang memang bawa kesan pada aku sepanjang 2013..

Feb 2013 - aku ,Eli & Adelia accident kereta dekat dengan susur keluar KLIA. Kereta Alza yang pemandu dia terlelap rempuh kami.







~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Mac 2013 - Fly ke Istanbul selama 7hari. bestttttttttttttttttttttt....






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


April 2013 - Anebeseri yang ke-2, tapi tak sambut pun sebab time ni mood swing ..hahaha..menyesal plak tak celebrate. Bulan ni juga aku dapat beli jam idaman...gigih simpan duit nak beli jam ni tau...simpan duit sikit-sikit ..pastu dapat la beli :)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Mei 2013 - Adelia kena HFMD selama 1minggu. 





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Jun 2013 - Fly p bali selama 3hari. 





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Julai 2013 - sambut ramadhan tahun ke 2 dengan eli.. hari-hari masak tahun ni... makan luar 3kali ja..dapat juga buka puasa dengan kawan-kawan,mak & ayah.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Ogos 2013 - Aidilfitri ke-3 dengan eli..kedua dengan Adelia.  Bulan ni juga jumpa dengan kawan-kawan baru... Adi norway,kila,hanna...







~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


September 2013 - tiada yang menarik..cuma time bulan 9 ni balik kampung belah eli..enjoy gila...enjoy sebab dapat makan macam-macam hehe..


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Oktober 2013 - kak wani kawen... :)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


November 2013 - 1st time photoshoot gambar family . :)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Disember 2013 - Aku sakit. saspek batu karang & early pregnancy... nanti ioll story..




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Now dah 2014.

aku azam aku dapat jalani 2014 ni dengan lebih baik..
dapat jadi manusia yang lebih baik..
semoga aku dapat bertemu dengan ramadhan..

tahun ni kalau ada duit lebih nak fly ke New Zealand..mihmihmih..
kalau poket nipis,nak jalan-jalan 1malaysia ja dengan eli & adelia.
nak habiskan hutang yang ada sebelum masuk bulan mac 2014.

nak ambil lesen diving..
nak beranikan diri drive kereta..
nak usahakan FAMILY PLANNING capai target.

Nak majukan bisnes..nak kuruskan badan...
gittewwww..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kepada uoll, aku nak ucapkan selamat menjalani tahun 2014 dengan lebih baik..walaupun semua barang harga mencanak naik..teruskan usaha n teruskan menentang kerajaan yang zalim yang mengamalkan rasuah..yang mengkaya rayakan kroni..

semoga kita dapat jadi manusia yang lebih baik....semoga kita sama-sama dapat rasa ramadhan tahun ni..



























Comments

zacky786 said…
dengan gambar je mmpu cerita mcm2 :) picture bring thousand n hundred story

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..