Skip to main content

Big Bad Wolf 2013.

assalamualaikum..


1st time aku terjah big bad wolf ni...tahun lepas xberkesempatan nak p...makanya tahun ni aku ajak eli..


Kami hari kedua, sampai dalam pukul 5pagi hari sabtu. .lengang.tenang...


Ootd pada hari kejadian.
Ni waktu siang..siap semangat nak p kelain dulu..

Wide shawl macam biasa dari @shawl4u. 
putih tak ioll??hahahaha


Sampai mines ,Masuk-masuk terus meroyan hahahahahha.. aku nak kata hantu buku xjuga..tapi aku suka beli simpan..mai mood nak baca baru baca..gittewww. .


Aku beli 24buah buku.
Rm145.00

23buah buku adelia, buku aku sebuah ja..
Punya la rambang mata tengok buku anak.

Tu pun aku turunkan % meroyan aku..kalau x..50buah buku apa..wuwuwu..

Memula dah bayar utk trip pertama, before exit dari dewan tu..ada 1lagi ruang jual buku...perhhhhhh....tengok plak signboard tulis "POP UP BOOK"

Lagi la meroyan...aku memang dari kecil suka pop up book..tapi aku dulu tak tau kata omputih panggil pop up book hahaha..baru tau haritu la..


Dulu kalau ayah bawa p library, memang kerja aku cari dan baca buku jeneh katun naik atas...

So aku pun beli lagi....
Jadi la semua 24buah buku...
Tapi kira berbaloi la sebab sebuah jatuh RM6 ja.


Tunggu next year plak.
:)

Big bad wolf tamat pada 15.12.2013.
So mana yang xp lagi..p la..berbaloi2 oi..


Bye.

Comments

Mimy Hamid said…
kakmi repeat lagi sabtu ni hehee
MOMMYLIN said…
kan.. rambang mata gitu... huhuhu tak pe.. next year pergi lagi.
Nuriesya Nadia said…
Kita pergi jugak. Terjebak. 1 novel pun baru Rm 8 ! Gilalah. Ni ada expo buku 1 malaysia kat PWTC , tak p ka pia ?
Emi said…
Saya pun dah pergi ahad lepas. tp nak pergi lagi esok. haha

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di