Skip to main content

7 sebab mengapa anda patut dedahkan mainan kayu(wooden toys) kepada anak anda.

assalamualaikum..


1. Melatih anak kita akan menggunakan 100% keupayaan fizikal(movement &motor skill). --AnaK kita akan terpaksa menggunakan anggota fizikal seperti tangan,jari,dan kaki untuk menolak,menarik mengerakkan permainan kerana wooden toys tidak menggunakan bateri untuk bergerak,tiada sebarang button boleh ditekan.


2. Dapat membantu meningkatkan daya imaginasi anak(Develop Creativity & Imagination.). -- dapat melatih imaginasi anak dengan puzzle wooden toys atau mencantum part by part.

3. Meningkatkan kemahiran berfikir dengan logik (Enhance Logic Skills.)


4. Anak akan lebih banyak berfikir bila bermain dengan wooden toys (Develop Problem Solving skills.).


5. Anda akan banyak menggunakan tangan dan mata (Develop Hand Eye Coordination.)


6. Tidak bertoksik dan selamat pada anak dan enviroment.


7. Senang di cuci. Kita hanya perlu lap dengan air bersih dan biarkan dibawah matahari untuk beberapa jam(dapat bunuh kuman).





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Aku pun baru mula dedahkan adelia dengan wooden toys, memang bila dia main wooden toys ni dia akan jadi qalit..qalit susun-susun..qalit cantum-cantum..

aku plan tahun 2014 ni ,aku akan beli banyak wooden toys untuk dia..biar dia asah motor skill dia..

ni yang ioll target nak beli untuk Adelia..sapa2 nak join beli dengan harga borong..jom join aku..kalau harga pasaran dekat RM300++
aku offer RM185 INC POS..
kalau nak order masuk sini k www.atasrakcollection.com.my
under kategori kids educational wooden toys.
Design untuk boy pun ada...harga sama..

cantikkan??..dia ada 5jenis games..setiap satu games tu ada benefit dia tersendiri..lagi satu material dia kayu yang berkualiti..memang tahan gila-gila..cat dia pun bukan cat cikai..memang selamat untuk anak kita..gittewwww



ni pun masuk dalam target juga...hehehe



ni adelia dah ada satu..
dah naik boring dia main..




ini pun ada..
ini pun bagus..
tapi adelia dia suka give up bila main benda ni..
tapi bagus untuk motor skill dan oleh kembangkan daya imaginasi dia..


so uoll..marilah kita beli wooden toys banyak-banyak..bagus untuk kita bantu kembangkan skill yang ada pada anak-anak.


kalau nak join beli borong..uoll p website k..
www.atasrakcollection.com.my

harga memang ioll bagi rendah..berbaloi insyallah..
kalau nak join pre order dis-jan 2014 pun boleh..still dibuka lagi sampai 7jan 2014.


bye.

Comments

eug|ena said…
awak, menarik lah wooden toys ni.. teringin nak beli jugak tp website tu mcm under maintenance td.. hopefully jap lg boleh bukak dah..
thanks for sharing :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di