Skip to main content

Make Up Untuk Family Photoshoot.

assalamualaikum..


Aku memula plan nak hire suruh orang makeupkan...tapi eli kata xberbaloi..so adalah lebih baik aku makeup sendiri bodo2...lagi pun 1jam ja..


Makanya...bermulalah pencarian barang2 make up. Aku memang jeneh xpakai bedak compact..lipstick pun nan ado sebatang pun...memang aku kena beli dari mula la..bb cream segala nan ado..


Aku keluar muka memang bogel habis..
Lagi pun eli pun xberapa suka aku make up.. 
Pastu aku pun malas la nk pakai segala jenis cream..


Tapi dah umur makin meningkat memang kena pakai juga apa2 y ok..b4 ni pencuci muka pakai skII.. tapi lama2 guna muka aku jdi mcm naik ruam kecil2.. so aku stop..dah 3bulan kot aku stop pakai pencuci muka segala..gamble ja..

Aku pun mula la tanya pendapat orang2 yang aku berkenan muka depa time depa makeup...
Antaranya blogger dyllafadzil.. dila ni aku kenai dari form1..baik orangnya..cantik..n pandai..tgh buat master sekarang...ni master betul bukan master tipu2 baget lawyer..kahkahkahkah..


Tanya dila..dila pun turunkan ilmu beliau..

Dila turunkan ilmu hehee..

Pastu aku refer juga dekat cikgu makeup.. cik rubinna..muda lagi..dah jdi lec utk ajar budak2 makeup..hebat.


Maka hasilnya...

Aku cuba jaya...gittewww. .besa la kan..orang noob..hahaha..selepung hahaha..omg memang bab make up ioll bodoh nk mampus..

Nanti nk buat 2kali photoshoot. Salin2 baju kan..
So aku nanti tukar lipstick jala hahaha..

Untuk makeup ni aku beli brand yang mudah dapat dekat nilai ni...
Semua barang cosway...blusher ja beli dekat guardian.

Bb cream tu best pakai dia..
Semua memang barang cosway..aku habis dalam RM140 gitu la..huhuhu

1st time wei aku ada barang make up gini..hahaha..

Harap2 nanti dalam gambar nampak nice...amin.



Comments

aznor ibrahim said…
piya takyah makeup pon dah lawaaa..flawless giteww
Shakina Farhan said…
sebijik mcm muka adelia yg mekap tu..cantik!
Dylla Fadzil said…
Ngeeee... malu ittewww....! hahaha.

Goodluck piya! :D

ps; miracle essence SKII bagus tak? hihi ingt nak try sbb ittew xda toner.
Siti Nursyamimi said…
piya pkai pape pun cntik..
xpkai pape pun cantik..
jelus akk tau..hehehe
safiyyah osman said…
Tq uoll atas pujian uoll hehe..kembg ioll..uoll pun cantik :)

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di