Skip to main content

Family Photoshoot by SweetLite Creation Studio.

assalamualaikum..


1st time ioll snap gambar dalam studio,hehehe..pagi tadi bangun awal juga..kemas apa yang patut..pastu makeup untuk diri sendiri.


dah siap.
hehehee..
buat kening paling menyusahkan..omg...stress dalam iman.
aku tutup kening guna concealer tak cukur2..lagi pun aku noob kuasa supersaia bab nak cukuq2 kening..
maka ikut cakap tok2 guru..cover dengan concealer ja..tutorial aku follow dekat utube.



 untuk eyeliner,aku follow tutorial ni..
ni aku cari dekat ig..guna #tutorialeyeliner
memang untuk orang yang noob bab eyeliner,boleh follow step ni..sumpah senang gila.



ootd untuk sesi pertama.



aku angkut segala mak nenek..hahahha..
makesure ampa bawa baju lebih sehelai untuk tukar baju sesi ke2 ye.



sesi pertama.
ootd aku 
singlet : krabi mari..
wide shawl : beli dari ig @shawl4u 
jacket jeans : sg wang 
seluar : roxy zaman baru kawen
jam : fossil
boot : docmat bundle mines 
contact lens : beli dari ig @qaylaa_shope


ootd adelia adli
baju : romper carter's 5in1 shortsleeve
jacket jeans : h&m lot10
kasut : converse

ootd adli
baju : beli dari ig @insurgentclothingco (local brand)
seluar : vans
boot : docmat 


































gambar adelia memang boleh kira dengan jari.. dia xnak langsung snap gambar..tak tau la dia takut dengan brader adib ni or apa..maka terpaksa la mak apak redha..huhuhu..




sesi kedua.























ootd aku :-

long dress : dress hitam long dress tu inner sebenarnya,aku pakai dengan dress sleveless yang aku jual Rm24 tu dekat dalam..so nampak la hitam grey..hehe sapa nak boleh visit www.atasrakcollection.com.my

belt : h&m lot10

ootd adelia :-
 dress : h&m lot10


ootd adli :-
baju : dari ig @insurgentclothingco
cap : capcity







so sapa yang nak hire aku jadi model pakai shawl sila la email..ahahahahahahha ;p













tamat.
^___^



so kepada uoll yang nak snap gambar santai-santai macamni..

boleh la refer gambar di bawah ye.

last bulan disember 2013 promo ni..so cepat2 grab ye!




Comments

Mek Onie said…
walawei,cunnn kak ! murah ah rm50/hour..tapi jauh ngan onie,adoiii
DYatie said…
Kalau dekat memang kite nak. Tapi jauh. Huuuu.
Ann@zanyra said…
comel!!teringin jugak nk berstudio photoshoot ni..

eh..alamatnye kt belakang opis ni je..dokat yo laa..
Sharz said…
comelnye adelia!! :)
PinKy MoMMa said…
hamboiii dah mcm model dah ni..smart aa piya..ku kena kuruskan badan ni hahahah adehh! tp nak jugak! nak jugak!
cikpia said…
adelia sangat ohsem berposing.... memang menurun mak dia. hehe.... apak dia nampak shy2 gitu.... hehe....

errrr..... terus amik hp, dail no laki aku, nak ajak amik gambaq lam studio jugak.....
Allene said…
bestnya.. murah2...

hi piya.. salam kenal >_<

http://celebrationofloveaa.blogspot.com/
Umi Qi said…
cantik sgt shawl piya tau...dah lah kurus...mcm anak dara....serius murahhhh tau...
Chekgu Azrine said…
Lawanya piya..
Akk teringin sangat..
Tapi masa tu cam jeles je kt ahkak..huhu
hua...kalau dekat seyes..dah lama terjah tau...chomel la korang!!!
Mimy Hamid said…
nak jugak piya....takde FB pun boleh kan....
safiyyah osman said…
Kak mimy..boleh ja...contact depa...
Dylla Fadzil said…
Kenapa jauhhh huhuhuuuu kalau dekat ittew pun nanakkkkk
Mila Ahmad said…
piya mila dah grab dah huhu....
puan.mila said…
Semua gmbr cun! Kalau dkt mmg dh g ni..
Dekat je ni.selalu gi serindit je kt sri rampai!!
IbuNoey said…
lawa gambar..ari tu IbuNoey pun pernah photoshoot kat SLC nih..memang gambar ok..cuma itulah,c kecik dok malu-malu nak bergambar..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi