Skip to main content

Balik Kampung :: Hari nikah kak wani.

assalamualaikum..


Ni gambar masa p hari nikah kak wani,time ni rass selebeh gila kot...aku tudung xbawa balik..bawa 1helai ja..sekaki eli p guna untuk lap kaki dia.. zzzZzz..

Pakai la tudung adik chik,dgn segala mak nenek pin nan ado..
Memang selebet la...

Upload gmbr ni dkt ig n fb..
Orang kata muka nampak pucat..
Hohoho
Aku teringin gak nak pakai makeup2..
Bukan xpernah tanya org mcmna nk makeup..tapi eli xsuka.. 
Pakai lipstick pun dia xsuka..
Dia kata suka muka aku bogel mcmni ja..
Tpi ioll terrrriiinggginnnn nk makeup light2..yang bagi nampak muka cun ittewww..


Sampai rumah zana(kak wani=kak kepada zana) dalam pukul 12 gitu..
Relax2..lepak2 dulu..



Arryan hafiy inthehouse!!!
Haissh baru perasan kata kaki arryan mcm terlipat..tp bukan terlipat pun..dia tgh nk melepaskan diri..hahaha
Tapi ramai jurucamera tgh snap gmbr..aku paksa dia hahhaa..sian dia..

Arryan ni aku anggap macam anak menakan sendiri..rasa sayang tu ada..
Meroyan gak la aku xdpt tgk dia dri baby..
Keja antaq hadiah ja hahaha..
Dah big boy dah..xlama lagi boleh jalan..boleh jadi kawan adelia..



Ni ler bff ioll..
Kawan dari form3 sampai la sekarang.
Aku selalu story pasal zana..
Manusia yang banyak tlg aku.
Sampai mati wei aku xakan dpt balas apa yang dia dh tolong aku.
Tahun depan kenduri dia pulak..
:)



Dekat kain aku tu air tertumpah..
Selebet gila hahhahhaa..
Tapi posing tetaaaappppp posing.
Sebelah zana tu adik.

Adik now study dekat USM..
Ingat zaman adik dok sekolah..aku dgn zana selalu p ambil dia hehe..


Makan2..
Terus gerak balik p rumah mak pula..
Xda pun gambar dengan kak wani..

Selamat menjalani hidup sebagai isteri.
Semoga kakk wani bahagia sampai syurga dengan abg syah.
:)
Selamat pengantin baru..


Continue....






Comments

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di