Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Balik Kampung :: Hari nikah kak wani.

assalamualaikum.. Ni gambar masa p hari nikah kak wani,time ni rass selebeh gila kot...aku tudung xbawa balik..bawa 1helai ja..sekaki eli p guna untuk lap kaki dia.. zzzZzz.. Pakai la tudung adik chik,dgn segala mak nenek pin nan ado.. Memang selebet la... Upload gmbr ni dkt ig n fb.. Orang kata muka nampak pucat.. Hohoho Aku teringin gak nak pakai makeup2.. Bukan xpernah tanya org mcmna nk makeup..tapi eli xsuka..  Pakai lipstick pun dia xsuka.. Dia kata suka muka aku bogel mcmni ja.. Tpi ioll terrrriiinggginnnn nk makeup light2..yang bagi nampak muka cun ittewww.. Sampai rumah zana(kak wani=kak kepada zana) dalam pukul 12 gitu.. Relax2..lepak2 dulu.. Arryan hafiy inthehouse!!! Haissh baru perasan kata kaki arryan mcm terlipat..tp bukan terlipat pun..dia tgh nk melepaskan diri..hahaha Tapi ramai jurucamera tgh snap gmbr..aku paksa dia hahhaa..sian dia.. Arryan ni aku anggap macam anak menakan sendiri..rasa sayang tu ada.. Meroyan gak la aku xdpt tgk dia dri baby.. Keja antaq hadiah ja

Balik Kampung :: Hari nikah kak wani.

assalamualaikum.. Ni gambar masa p hari nikah kak wani,time ni rass selebeh gila kot...aku tudung xbawa balik..bawa 1helai ja..sekaki eli p guna untuk lap kaki dia.. zzzZzz.. Pakai la tudung adik chik,dgn segala mak nenek pin nan ado.. Memang selebet la... Upload gmbr ni dkt ig n fb.. Orang kata muka nampak pucat.. Hohoho Aku teringin gak nak pakai makeup2.. Bukan xpernah tanya org mcmna nk makeup..tapi eli xsuka..  Pakai lipstick pun dia xsuka.. Dia kata suka muka aku bogel mcmni ja.. Tpi ioll terrrriiinggginnnn nk makeup light2..yang bagi nampak muka cun ittewww.. Sampai rumah zana(kak wani=kak kepada zana) dalam pukul 12 gitu.. Relax2..lepak2 dulu.. Arryan hafiy inthehouse!!! Haissh baru perasan kata kaki arryan mcm terlipat..tp bukan terlipat pun..dia tgh nk melepaskan diri..hahaha Tapi ramai jurucamera tgh snap gmbr..aku paksa dia hahhaa..sian dia.. Arryan ni aku anggap macam anak menakan sendiri..rasa sayang tu ada.. Me

Balik Kampung :: Mee udang pulau sayak,kedai usop.

assalamualaikum.. Hari sabtu petang,aku dah sampai rumah mak..sampai dalam pukul2.00ptg gittu...bagi adelia lena sebab pagi tu dia bangun awal.. Pukul 4.00ptg gitu aku nak p makan mee udang dekat pulau sayak dengan kawan2 zaman kendos.hehehe.. Plannya kalau adelia bangun,aku akan bawa..kalau dia still lena..aku tinggal dekat apak dia... Tengok2..dia LENA..hahahahaha..terus rasa remaja gittewww.. Siap2..baju apa xtak tukar..sebab aku b4 tu p makan kenduri rumah bff..tukar tudung ja..rembat shawl mak.. Tengah tunggu pipah dengan yati sampai..kami naik 1kereta. Semua 4biji kereta. Kereta pipah -pipah -yati -aku Kereta niny -niny -mael Kereta capit -capit(kawan dari tadika) -pali -rezal Kereta chaq -chaq -naim -syafiq shaini -lupa nama( sebab xberapa rapat time sek) Yang xdapat join -nazierah -asma nadia -fatin marzuki Eli kenal kawan2 aku ni..so dia ok ja..bagi keluar dengan syarat ada perempuan dan jgn bertepuk tampar dengan budak2 jantan ittewww... Eli pun pernah lepak dgn depa..so tau

Balik Kampung :: Mee udang pulau sayak,kedai usop.

assalamualaikum.. Hari sabtu petang,aku dah sampai rumah mak..sampai dalam pukul2.00ptg gittu...bagi adelia lena sebab pagi tu dia bangun awal.. Pukul 4.00ptg gitu aku nak p makan mee udang dekat pulau sayak dengan kawan2 zaman kendos.hehehe.. Plannya kalau adelia bangun,aku akan bawa..kalau dia still lena..aku tinggal dekat apak dia... Tengok2..dia LENA..hahahahaha..terus rasa remaja gittewww.. Siap2..baju apa xtak tukar..sebab aku b4 tu p makan kenduri rumah bff..tukar tudung ja..rembat shawl mak.. Tengah tunggu pipah dengan yati sampai..kami naik 1kereta. Semua 4biji kereta. Kereta pipah -pipah -yati -aku Kereta niny -niny -mael Kereta capit -capit(kawan dari tadika) -pali -rezal Kereta chaq -chaq -naim -syafiq shaini -lupa nama( sebab xberapa rapat time sek) Yang xdapat join -nazierah -asma nadia -fatin marzuki Eli kenal kawan2 aku ni..so dia ok ja..bagi keluar dengan syarat ada perempuan dan jgn berte

Mee udang versi Sg.Dua.

assalamualaikum.. Resepi ni aku google. Saja nak cuba resepi baru. Tapi ioll macam biasa mesti derhaka resepi hahaha.. Bahan-bahan versi derhaka. 1. Cabai blend. (Udang kering,cili kering,halia,serai,bawang putih,bawang merah.) 2.carrot blend.(rebus carrot sampai lembut&blend halus). Dekat rumah ada carrot ja..so aku guna carrot semata2..kalau dkt rumah ada ubi kentang..boleh campur sekali. 3. Air rebusan udang.(kepala udang,janggut udang,ekor udang rebus sampai masak,blend..tapis ambil air dia sahaja.) 4. Kiub ayam. 5. Telur ayam(aku guna 1bji only) 6. Udang & pes tomyam.(nak guna kiub pun boleh,dekat rumah ada pes ja..so aku guna pes tomyam) Cara2 nak buat kuah versi sg dua :- 1.tumis cabai blend tu sampai pecah minyak. 2.Masuk carrot blend dan juga air udang. Biar sampai mendidih.(api slow) 3. Masukkan kiub ayam dan pes tomyam. Kacau sampai mendidih.(api slow) 4. Masukkan telur biar dalam 2-3min pastu terus kacau laju2.. 5. Last,masuk udang..perasakan dengan garam gula. Siap

Mee udang versi Sg.Dua.

assalamualaikum.. Resepi ni aku google. Saja nak cuba resepi baru. Tapi ioll macam biasa mesti derhaka resepi hahaha.. Bahan-bahan versi derhaka. 1. Cabai blend. (Udang kering,cili kering,halia,serai,bawang putih,bawang merah.) 2.carrot blend.(rebus carrot sampai lembut&blend halus). Dekat rumah ada carrot ja..so aku guna carrot semata2..kalau dkt rumah ada ubi kentang..boleh campur sekali. 3. Air rebusan udang.(kepala udang,janggut udang,ekor udang rebus sampai masak,blend..tapis ambil air dia sahaja.) 4. Kiub ayam. 5. Telur ayam(aku guna 1bji only) 6. Udang & pes tomyam.(nak guna kiub pun boleh,dekat rumah ada pes ja..so aku guna pes tomyam) Cara2 nak buat kuah versi sg dua :- 1.tumis cabai blend tu sampai pecah minyak. 2.Masuk carrot blend dan juga air udang. Biar sampai mendidih.(api slow) 3. Masukkan kiub ayam dan pes tomyam. Kacau sampai mendidih.(api slow) 4. Masukkan telur biar dalam 2-3min pastu terus kacau laju2