Skip to main content

Port Dickson & mee udang sg.dua.

assalamualaikum..







Hari sabtu haritu niat nak spend time dekat rumah ja..nak masak2 n makan dekat rumah..tapi tetiba eli ajak keluar p PD..katanya nak bawa adelia main pasir n air..

Kami pun gerak dah pukul 4lebih. Aku masak mee rebus versi sg dua, eli masak makanan ala2 western gitteww...


Susun2 dalam raga..zaaaaasssss gerak ikut jalan belakang ja p PD..xjauh  mana pun PD dengan rumah aku..

Jam 5 lebih2 gitu kami sampai.. kami lepak pantai nama apa pun xtau hahahaha.. mula nk lepak pantai gemok ka apa nama dia..tapi tgh renovate jalan..last stop dekat pantai apa ntah..

Orang ada..tapi xla pack macam pantai teluk kemang..kira best la pantai tu..


Bersih pantai dia mcm pantai kuta dekat bali..tapi pantai kuta banyak najis anjing..tapi pantai ni memang bersih n nk pijak pasir pun xwas2..

Sampai2..makan dullllluuuuuu...

Pastuuuuuuuuu

.



.



.



.



.




.



.




.





.



.



.



.
Tadddaaaa!!duyung. Hahaha


Adelia takut air..menangis2 takut hahaha..






HAHAHA.. dia takut sungguh2..ni 1st time mak apak dia bawa turun pantai..wuwuwu..


Lepak tengok apak dia main air.. sementara adelia nak ok..hehehe..



Cara-cara buat duyung..hahaha




Duyung omey omey hahaha


Time ni adelia dah cool down sikit. Dia dah happy gelak2 .  So mak apak pun layan jala dia nak main pasir..


Kemain seronok main pasiaq..


Dah puas main..bagi mandi dekat situ juga guna air mineral..standby sesiap.



Sekian.


Bye 




















Comments

Cik Puan Rara said…
Lahhh takut air.pasir x takut ke.xsbr nk bawak princess g laut gak.hehe
Chekgu Azrine said…
Kena bg biasakan sis..ank akk yg yaya tu penakut ayaq...huhu
YanaUjang said…
zafirah pn jenis takut air..xpnh lg bwk dia pi pantai..pnh bwk pi pool je..huhu
nabila zaremi said…
adelia sekali pandang mcm boboi,sekali lagi macam gugurl..tp tetap cute..

Cuti2 kami lepak lata sedim ja..hehehe
awin hashim said…
COMELNYAAAAAAA adelia!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di