Skip to main content

Port Dickson & mee udang sg.dua.

assalamualaikum..







Hari sabtu haritu niat nak spend time dekat rumah ja..nak masak2 n makan dekat rumah..tapi tetiba eli ajak keluar p PD..katanya nak bawa adelia main pasir n air..

Kami pun gerak dah pukul 4lebih. Aku masak mee rebus versi sg dua, eli masak makanan ala2 western gitteww...


Susun2 dalam raga..zaaaaasssss gerak ikut jalan belakang ja p PD..xjauh  mana pun PD dengan rumah aku..

Jam 5 lebih2 gitu kami sampai.. kami lepak pantai nama apa pun xtau hahahaha.. mula nk lepak pantai gemok ka apa nama dia..tapi tgh renovate jalan..last stop dekat pantai apa ntah..

Orang ada..tapi xla pack macam pantai teluk kemang..kira best la pantai tu..


Bersih pantai dia mcm pantai kuta dekat bali..tapi pantai kuta banyak najis anjing..tapi pantai ni memang bersih n nk pijak pasir pun xwas2..

Sampai2..makan dullllluuuuuu...

Pastuuuuuuuuu

.



.



.



.



.




.



.




.





.



.



.



.
Tadddaaaa!!duyung. Hahaha


Adelia takut air..menangis2 takut hahaha..






HAHAHA.. dia takut sungguh2..ni 1st time mak apak dia bawa turun pantai..wuwuwu..


Lepak tengok apak dia main air.. sementara adelia nak ok..hehehe..



Cara-cara buat duyung..hahaha




Duyung omey omey hahaha


Time ni adelia dah cool down sikit. Dia dah happy gelak2 .  So mak apak pun layan jala dia nak main pasir..


Kemain seronok main pasiaq..


Dah puas main..bagi mandi dekat situ juga guna air mineral..standby sesiap.



Sekian.


Bye 




















Comments

safurara said…
Lahhh takut air.pasir x takut ke.xsbr nk bawak princess g laut gak.hehe
Chekgu Azrine said…
Kena bg biasakan sis..ank akk yg yaya tu penakut ayaq...huhu
yanamib said…
zafirah pn jenis takut air..xpnh lg bwk dia pi pantai..pnh bwk pi pool je..huhu
Unknown said…
adelia sekali pandang mcm boboi,sekali lagi macam gugurl..tp tetap cute..

Cuti2 kami lepak lata sedim ja..hehehe
awin h said…
COMELNYAAAAAAA adelia!

Popular posts from this blog

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Cara Mudah Nak Download Movie Dari Internet Sekali Subtitle. (Movie Malay,English,Korea,Hindustan)

Hye, (Entry penuh gambar,step by step) Disebabkan ramai juga yang tanya pasal macamana nak download movie,meh sini nak ajaq HAHAHAHA aku download pastu aku tengok dekat tv.. aku dulu pun bengap gila kot..noob xdak dah..ahahaha Stress dok rumah..dah la xboleh tengok wayang,nganga tgk drama bodoh dkt tv3 ja memanjang.. hoi!mmg xboleh blah.. maka,Eli pun ajaq aku cara nak download. pastu aku ada tanya kawan aku juga.. Kalau movie korea aku selalu download dari kickass.to tulis tajuk movie contoh aku akan type :-  49days complete so nanti keluar..selalu movie korea kalau download dari kickass.to akan ada sekali sub.. xyah susah payah dah cari sub. cara nak download dari kickass.to sama juga step mcm bawah ni.. ~~~~~~~~~~~~~ Part 1 1st kena ada utorrent. kalau tak dak,google dan download la ye. download nanti akan naik macam gini klik la dekat icon utorrent iteewww bila klik,akan jadi macamni..