Skip to main content

Perkembangan Nur Adelia Adli.

assalamualaikum..
Adelia dah nak masuk 1tahun 7bulan. Maknanya dia dah umur 19m.
Semakin cerdik n aktif.



Adelia boleh jalan 1mggu sebelum kita raya aidilfitri 2013. Start berjalan time dekat rumah ayah aku.
So sekarang kemain dia jalan merata..laju plak tu..wuwuwuwu..

Seronok tengok dia dah pandai jalan..adelia kira lambat jalan la..tapi ioll cool ja..hahaha..
Lambat jalan tapi gigi dia dah penuh. Gigi geraham atas bawah dah tumbuh..gigi depan pun dalam 1 ke 2bulan akan tumbuh lagi 2batang..dah nampak putih2 dekat gusi atas.



Ketip kuku urusan ayah. Mak xberani. Hehehe..adelia ni ikut mood. Kekadang mood ok..baik ja dia bagi ayah dia ketip kuku..kadang xjuga..

Gambar ni dia tengah qalit layan katun feberet. Senang keja apa dia..




Lani adelia tengah semangat pakai topi jawa dengan kepiah atas kepala hahaha..pastu buat mulut nganga..



Ni jadi model untuk bajubabyatasrak clothing.
Insyallaj coming soon.

Tali biru putih tu apak dia buat guna tali kasut ja..hahaha



Ride on lion fishes price ni sangat membantu adelia sepanjang proses berjalan.
Dari penakut gila nak berdiri..dia jdi berani sebab asyik tolak ja lion ni..dari xpandai berjalan..dia boleh jalan sikit2..



Dengan tokwan.


Ni adelia dengan anak2 kak haslina hassan.
Kak ina datamg rumah sebab mak nak bagi cempedak dekat kak ina..ha time ni la adelia baru boleh jalan..tpi time ni baru dok panas enjin.



Adelia dia suka menyakat orang. Suka ada kain tutup muka..pastu dia tengok hujing2 ja..pastu gelak..
-.-"
Hahahaa
Konon2 dia macam tengah menyorok la..


Apak dia kaki mengusik..adelia pantang tengok aku dengan eli kepit2..dia nak duk dekat tengah2..kita xbagi..dia jerit kaw kaw punya...hahaha



Ni masa dekat kg, time ni nampak mcm kurus..maybe sebab dia kurang selera makan.

Ramai kata dia nampak tinggi...adelia ni tinggi maybe sebab dia suka makan roti gardenia..

Melaram dengan ayah punya kacamata hahaha.pastu bagi patah. -.-"



Ni gambar masa dekat istanbul. Time ni dalam kapal..pusing2 laut.
Time ni adelia dah banyak akal...



Lena.
Aku tengah berkira2 nak beli car seat dekat dia..dah ada yang aku berkenan. Kena kumpui duit pelan2..hehehe..



Tq aunty hanna bagi kitteww patung boboy..


Mampu tengok katun kaki naik mcmni?..zzzZzzz
Dia mula nak bangun..pastu xjadi sebab ada la tu katun dia suka..hahaha..

Last..

♥♥♥

Ayah n mak sayang kamu ,adelia.
Xoxo.




Comments

Mar Mansor said…
adelia y comel..lambat jln tp gigi dah penuh..ankku 13bln jln dah tp gg tang tu je tgk nih..
dah x kai car seat dah skrg nih..sbb dia xnk duk diam..x dpt gerak ngamuk..so duduk kat kerusi then kaikan seat belt.
ayahmamilisa said…
adelia yang sangat chomey dan sweet :)
nabila zaremi said…
Saya masa kecik dulu pon 1 tahun 5bln baru boleh jln..mak la yang dok story..lani ank sy dah 11 bln,bok blajaq tatih dah tapi dia penyegan sikit nak jln..meerangkak ja dok laju...
Mimy Hamid said…
adelia tgk real macam anak mat saleh omputih..kulit putih bersih
Umi Nazrah said…
salam singgah. anak2 membesar depan mata memang best. tu suma idaman setiap ibu ^_^
Chekgu Azrine said…
Comel la adelia..putih cam mama dia nih
Malinda said…
Adelia memang nampak tinggi n comel sangat membesar menjadi anak yg kuat dan sehat... :D
Anonymous said…
Comel sgt adelia ni..muka mcm rupa kak piya sikit..mcm ayah d byk..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim