Skip to main content

William's corner,kelana jaya

assalamualaikum..

Terima kasih banyak-banyak dekat suami terchinta sebab bawa ioll n bff ioll makan besar dekat william..hehehe..

Weekend haritu kebetulan zana 1family turun kl sebab ada wedding. Aku plan memang nak jumpa depa dekat wedding..tapi dah lambat..maka set jumpa malam.



Zasssss..p ambil adik,zana n kak wani dekat hotel.
Aku sampai depa dah tunggu siap dekat lobi..
Terus gerak p william.zana xpernah try lagi makan dekat sana. Aku pun baru pernah p sekali ja haritu dengan kawan2 eli..




Adik..
Adik beza umur dengan aku dalam 4-5tahun xsalah..
Memang dari mula kenal aku dok panggil dia adik..adik..

Suka la dengan fisheyes lens ni..muka ioll nampak kuruih hahhaa.



Ni ler bff aku,zana.
Start rapat hujung tahun tingkatan 3.
Sampai aku dah anak 1 still rapat.
9tahun gak la kami kawan.

Aku dulu budak baru dekat sekolah zana.time tu tingkatan 3. Awal persekolahan,kami xrapat..hujung2 time nk pmr baru rapat.

Zana ni banyak tolong aku dari segi kewangan dengan tenaga. Walau pernah gaduh kecik2.. dia xpernah sekali pun ungkit apa y dia dah tolong aku.
Sangat baik.

2 3kali sepanjang aku kenal dia celebrate birthday aku. Beli kek untuk aku.buat bbq.. family aku pun xmcm dia tau..

Pernah sekali aku mengadu kata teringin gila2 nk makan sambal kerang.. smggu kot aku dok berzikir tepi telinga dia kata aku sungguh teringin nak makan sambal kerang..tpi mak xda masa nak buat untuk aku..
Sekali masa dekat sekolah,dia ajak aku balik makan nasi dekat rumah dia..dia cakap,dia dah minta mama masakkan sambal kerang..aku makan siap tapau bawa balik hahaha..

Dia la yang tolong aku masa aku sesak dekat poli dlu..memang dia banyak tolong aku..sampai mati pun aku xdapat balas jasa dia n kebaikkan mama abah,kak wani,adik,abg wan n maktok. Depa layan aku baik sungguh2..

Harap silaturahim antara aku dgn family zana berkekalan.

~~~~~~

Sambung..

Dekat william kami order :-

Nasi goreng ketam.
2orang makan
RM50

Bukan 2orang makan..tapi boleh makan 5orang!!hahaha
Nasi goreng dia sedap.
Belambak2 ketam goreng tepung,udang belambaq..ada dekkat 30ekoq kot..sotong pun banyak..

Yang spoil cuma makanan dia tak berapa panas. Kalau panas2..lagi sedap. Maybe dia masak banyak2 sekali harung kan..

Menu satu lagi..

Dalam 1plate ada :-
Lamb 5-6slice
Beef ribs ada 8ketul
Chicken wing ada 10pcs
Potato wedges
Sayur
RM80

Makan sampai muntah ok..belambak2..hahaha



Aku punya air sama dengan zana.
Aku ribena longan
Zana ribena laici
Eli n adik avocado coklat
Kak wani kedongdong asamko

Air harga RM8 setiap gelas.
Aku kencing keluar air warna ungu 
Gila hg..licin aku minum air..
ZzzzZzZzz..
Longan dia belambak macam bubuh 1tin hahaha


Dah kenyang..terus gerak balik..
Puas hati.kalau makanan datang panas-panas lagi ioll puas hati.



Sekian terima kasih.
Bye.








Comments

Nurul Aziz said…
wiliam ni adik beradik dgn murni tu kan? makanan dorang sedap. mahal tapi portion besar, berbaloi..kiranya kalau order memang makan share share kalau makan sorang memang takla..

Popular posts from this blog

Review Movie Tamil : Kaithi, 10/10.

Hye, assalamualaikum. Ok baru berkesempatan nak review pasal movie ni. Lama dah tak buat review version aku. HAHAHAHAHA.. Aku punya review bodo-bodo ja ok. Review dari pandangan orang biasa saja. Yang mana bijak pandai tahap supersaia tak yah baca review aku ni ok. Faham eh. Sumpah best gila gila! IMDB 8.8 ------------------------------- Cerita dia dari mula sampai la habis, hg akan rasa berdebaq gila.. Serius tak boleh nak duduk diam. Sedih pun, sedih yang tahap meleleh ayaq mata aku. Dan rasa ketaq n gabra sama naik dengan pelakon dah aku rasa hahahahaha.. Scene awai tu hg dah rasa berdebar. Aksi dalam movie ni pun superb. Tak merapu teruk macam movie tamil lain. Kira hg tengok tu hg akan rasa fuuuyooooooooo..dengan slow motion yang depa buat masa scene lawan tu..fuhhhhh! kemaih2! Best. Movie ni juga tunjuk betapa korupnya pemikiran polis depa. Selfish. Tapi masih ada polis yang bagus dalam ramai-ramai polis yang bengap tu. Geram oi! Dan movie ni juga di

Review & Kos Bersalin Di Hospital Swasta : Hospital Pantai Sungai Petani Tahun 2020.

Hye, assalamualaikum. Aku dah tau, kalau cerita pasal bersalin mesti akan ada yang tanya berkenaan kos bersalin. Bersalin di mana..Yang follow Facebook or instagram dah tau yang aku bersalin kalini di swasta sebab fobia dengan hospital kerajaan/separa kerajaan time bersalin 8tahun lalu. Aku dengan Eli menabung. Ikutkan plan kami nak menabung sampai 11k+, tapi dah bersalin awal, tabung sempat penuh dalam Rm6500k ja. Selamat aku tak kena E-czer. Kami survey pakej bersalin antara 2 tempat. 1 hospital Pantai, 1 wisma. Paling murah semestinya Wisma la. Tapi ada pro & cont dia. Macam wisma, makanan tak disediakan. Hospital makanan 3x sehari + 2 hi tea. Beza harga around 1k juga. Lepas tu wisma tu tak ada E-czer. Macam hospital ada. Hospital E-czer dalam 11-12k.  —————- Aku ambil pakej czer di Hospital Pantai Sungai Petani. Dia ada banyak rate. Ikut pada kita pilih bilik apa. Macam aku, pilih bilik Single Room. So kena bayar RM6500. Sebelum check in bilik, kena bayar cash Rm6500 sebab tim

Sampai bila baby perlu pakai sarung tangan dan stoking?

Adelia dah xpakai sarung tangan dan stoking start hari ke55..now dia dah umur 63hari.Kira baru sangat lagi la aku xbagi dia pakai sarung tangan dgn stoking. Tapi waktu malam aku memang bagi adelia pakai stoking.sebab sejuk.tangan memang siang malam aku biarkan ja. Sebenarnya sampai bila nak pakaikan sarung tangan dan stoking nie??.. Aku ada sms doktor yang aku kenal.aku tanya pasal sampai bila nak bagi adelia pakai sarung tangan..dgn stoking. So dia advise aku..aku tulis based pada apa yang aku paham. Seeloknya,pakaikan sarung tangan sampai umur 1bulan sahaja.sebab masa umur 1bulan++ baby dia akan start sedar yang dia ada tangan..ada jari..ada kaki..dia akan cuba explore tangan dengan jari dia..sebab tu kita tengok baby start nak cuba hisap jari. Kalau kita pakaikan sarung tangan,baby akan terbatas.pergerakan jari dia terbatas.cuba tengok bila baby kita xpakaikan sarung tangan.. Jari dia melilau meratakan..hehe..macam adelia,dia nak isap ibu jari sampai jari lain masuk hi